آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

مهم ترین اخبار اقتصادی هفتم مهرماه متهم گریخت سرمایه تان را بچسبید!

Rate this post

عاشق وب: درحالی که امروز دادستان تهران از فرار متهم پرونده سکه ثامن از کشور خبر داد، نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر ضمن ممنوع اعلام کردن هرگونه معاملات طلا، جواهر و سکه در فضای مجازی، سفارش کرد که مردم طلای آب شده، طلای دست دوم و قسطی نخرند. همینطور سکه را فقط از واحدهایی که ˮجواز سکه فروشی و هلوگرام اتحادیهˮ دارند، بخرند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، مهم ترین اخبار امروز اقتصاد ایران مثل خیلی از روزهای گذشته تحت تاثیر فضای بازار ارز و سکه و طلاست، درحالی که دادستان تهران با اشاره به آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن اظهار داشت: متاسفانه یک روز پیش از تشکیل پرونده قضایی متهم از کشور خارج شده و چند روز پیش از آن هم همسرش را از کشور خارج کرده؛ اما تمام حساب ها و اموالش همچون املاک و تعدادی اتومبیل گرانقیمت توقیف شده است، نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر ضمن ممنوع اعلام کردن هرگونه معاملات طلا، جواهر و سکه در فضای مجازی، سفارش کرد که مردم طلای آب شده، طلای دست دوم و قسطی نخرند. همینطور سکه را فقط از واحدهایی که “جواز سکه فروشی و هلوگرام اتحادیه” دارند، بخرند.
ورق سکه برگشت
در بازار امروز (شنبه) قیمت انواع سکه و طلا روند کاهشی یا ثبات نسبی قیمت را تجربه کرد و هر قطعه سکه تمام بهار آزادی به پنج میلیون و ۱۴۲ هزار تومان رسید. در هفته گذشته بازار ارز و سکه با افزایش عجیب و غریب قیمت و ثبت رکوردهای بی سابقه ای همراه بود؛ به گونه ای که هر قطعه سکه تمام طرح جدید پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را هم رد کرد. اما امروز روند قیمت ها نسبت به هفته گذشته کاهشی شد و هر قطعه سکه تمام طرح جدید پنج میلیون و ۱۴۲ هزار تومان به فروش رسید. همینطور هر قطعه سکه تمام طرح قدیم پنج میلیون و ۵۱ هزار تومان و هر قطعه نیم سکه دو میلیون و ۶۵۱ هزار تومان معامله شد. طبق اعلام اتحادیه طلا و جواهر ربع سکه امروز به یک میلیون و ۴۶۱ هزار تومان کاهش پیدا کرد و سکه گرمی هم به ۷۰۱ هزار تومان رسید.
بازار ارز باز هم لحظه ای شد
امروز بازار ارز هم دومین روز ریزشی خود پس از هیجان بالای هفته گذشته را آغاز کرد و در همین راستا به مسیر خود ادامه داد. ریزش مستمر نبود و افزایش های یکدفعه ای قیمت در این بین تصمیم گیری برای خریدار و فروشنده را سخت کرده بود. روند بازار ارز طبق پیش بینی هایی که وجود داشت ریزشی آغاز شد و دلار از حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ تومان در کمتر از دو ساعت تا ۱۶ هزار و ۶۰۰تومان ارزان شد، اما طولی نکشید که قیمت بار دیگر صعودی شد و تا ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان هم رشد کرد. در این بازار که مدت هاست ثبات قیمت مشاهده نمی گردد بار دیگر لغزش قیمت شروع و دلار تا ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان ارزان گردید. یورو هم در این بین کم نوسان نبود و از حدود ۲۱ هزار تومان تا ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش پیدا کرد، اما دوباره به ۲۰ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.
نوسان امروز بازار ارز در حالی ثبت می گردد که هفته گذشته عموما تحت تاثیر جریان های سیاسی و اجلاس نیویورک قیمت ها رو به افزایش پیش رفت و در روز چهار شنبه به اوج رسید به صورتی که دلار تا ۱۹ هزار و یورو تا ۲۲ هزار تومان معامله شد، ولی از روز پنج شنبه تا حدی از التهاب بازار کم شد و قیمت ها هر چند در نوسان بود اما تا ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان هم کاهش پیدا کرد.

نیما شفاف شد
بانک مرکزی امروز در جهت شفاف سازی و اطلاع رسانی عمومی فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی و سامانه نیما را منتشر نمود. فهرست انتشار یافته حاوی دریافت کنندگان ارز دولتی و نیمایی در بازه زمانی ۲۱ فروردین ماه سال جاری تا امروز است. گفتنی است این فهرست شامل اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی به همراه میزان و نرخ ارز دریافتی است که با استفاده از سامانه نیما ارز دریافت کرده اند.

کار آخوندی و نظام مهندسی بالا گرفت
امروز پروانه اشتغال به کار فرج الله رجبی رئیس سازمان نظام مهندسی که همزمان نمایندگی مجلس را بر عهده دارد، توسط وزیر راه و شهرسازی ابطال شد که وی در واکنش به خبرنگار ایسنا اظهار داشت: حکم من را رئیس جمهور داده و وزیر نمی تواند پروانه من را ابطال کند. فرج الله رجبی اظهارکرد: هنوز مبحث ابطال پروانه اشتغال به کار من به دستم نرسیده، اما اگر این اتفاق بیفتد باید از معاونت حقوقی ریاست جمهوری استعلام نماییم که آیا آقای وزیر می تواند حکم رئیس جمهور را ابطال کند یا خیر، چونکه تاکنون نشنیده بودیم که چنین اتفاقی رخ دهد، دوم این که به اعتقاد من وزیر می خواهد با این اقدام فضاسازی کند تا افکار عمومی را از جریان استیضاح خود به جریان نظام مهندسی معطوف کند.
از جانب دیگر، آخوندی که امروز در کانون توجه اخبار قرار داشت، در همایشی نگرانی از آینده و عدم قطعیت را مشکل اصلی اقتصاد ایران دانست و اظهار داشت: اگر مسائل خویش را در حوزه اقتصاد کلان حل نکنیم، حرف زدن درباره موضوعات درون بخشی همچون حوزه مسکن بی معنا است. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه همه انتظار داشتند پس از امضای برجام مبحث FATF در مجلس شورای اسلامی حل شود، اظهار داشت: آنچه در عمل صورت گرفت متاسفانه سنگ پشت سنگ بود. هنوز نمی توانم درک کنم، چرا برخی افراد با مجموعه مقرراتی که ۱۹۴ کشور به آن پیوسته اند و فقط ایران و کره شمالی آن را نپذیرفته اند، مخالفت می کنند. وی تصریح کرد: بازار مرتبا علائم منفی دریافت کرد تا اینکه در مجلس گفتند ما می خواهیم دو ماه مبحث FATF را عقب بیندازیم؛ بزرگ ترین پالس منفی که می شد به جامعه داد و اثر عمیقی در انتظارات منفی گذاشت. یک دفعه یک یادداشت عرضه شد که مغایرت FATF با مجموعه سیاست های ابلاغی مربوط می شد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت داده شد، ولی در واقع توسط مجمع عرضه نشده بود.

کدام کالاها نباید گران شود؟
در شرایطی که این روزها برخی از کالاها گران و برخی هم کمیاب شده اند، دولت تاکید دارد که برخی کالاها به هیچ وجه نباید گران شوند. در این زمینه معاون اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام نمود که برای افزایش قیمت نان و لبنیات هیچ تصمیمی گرفته نشده و در صورت اعمال قیمت های جدید، نانوایی ها و صنایع لبنی مرتکب تخلف شده اند. اما از سوی دیگر، به دنبال افزایش قیمت گوجه فرنگی در ایام اخیر، قیمت رب گوجه فرنگی هم حدود دو برابر شده است که رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی می گوید دلیل آن افزایش قیمت گوجه فرنگی نیست، چراکه رب هایی که اکنون در بازار است با گوجه فرنگی کیلویی ۵۰۰ تومان تهیه شده است.

۱۰ فرمان اتاق بازرگانی برای بهبود حال اقتصاد
امروز رییس اتاق بازرگانی تهران ۱۰ راهکار برای بهبود وضعیت عمومی اقتصادی کشور پیشنهاد کرد. تشکیل ستادی با عنوان رصد مقابله با تحریم ها به فرماندهی یک مدیر مقتدر و صاحب دانش و صلاحیت در حوزه اقتصادی که بتواند زیر نظر مستقیم رئیس جمهور و با همکاری شورای هماهنگی که توسط رهبری تولید شده، مهم ترین مشکلات مربوط به حوزه تحریم ها را بررسی و حل و فصل کند، تعریف سناریوهای پیش رو با این تمرکز که در صورت کاهش صادرات نفت، چگونه می توان اقتصاد کشور را اداره کرد و از آن مهم تر همچنان راه های ارتباط اقتصادی با جهان را زنده نگاه داشت و اینکه خوراک پتروشیمی ها به قیمت ارز آزاد محاسبه و از محل مابه التفاوت آن، هزینه یارانه ها تامین گردد از مهم ترین شاخص های این ۱۰ فرمان است.