آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

گزیده اقتصادی چهارشنبه ایسنا اینستاگرام راهی فیلتر می شود؟

Rate this post

عاشق وب: واکنش وزیر ارتباطات به بحث فیلترینگ اینستاگرام که از روز گذشته با صحبت های معاون دادستان کشور باردیگر روی زبان ها افتاده، امروز پربازدیدترین خبر اقتصادی ایسنا بود.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، از ۱۰ اردیبهشت ماه امسال که دادستانی تهران دستور مسدودسازی تلگرام را صادر کرد، کوچ از این پیام رسان آن طور که انتظار می رفت صورت نگرفت و طبق آخرین نظرسنجی ایسپا ۴۷ درصد کاربران همچنان از تلگرام استفاده می نمایند، ۰.۹ درصد باز در ایتا و ۰.۴ در آی گپ و بله حضور دارند.

نکته ی جالب توجه، کاهش کاربران این سه اپلیکیشن داخلی، پس از فیلترینگ تلگرام است که تا قبل از این به ترتیب ۲.۹، ۲.۵ و ۱.۸ درصد بود. شاید یکی از دلایل این مساله تقویت حس رقابت منفی بین کاربران، پس از فیلتر تلگرام بود.

نتیجه آن که فیلترینگ تلگرام نتیجه ی دلخواه را به دنبال نداشته و صرفا به افزایش استفاده از فیلترشکن روی گوشیها و کامپیوترها انجامیده است. البته واتساپ هم این وسط برد کرد و تعداد کاربرانش از ۱۲.۵ درصد به ۳۰ درصد رسید. با توجه به این تجربه، صحبت از مسدودسازی اینستاگرام باز در ادامه عنوان شد.

تاثیر استفاده افراطی از تکنولوژی بر سلامت جسمی و روانی، یکی از موضوعات مهم در مطالعات علمی است، اما تجربه نشان داده که تکنولوژی راه خودرا باز می کند و حذف آن در دنیای امروز حدودا غیرممکن است. با این وجود یک عضو کمیته فضای مجازی روز ۹ دی به ایسنا گفته بود «نمی توانیم با وجود فسادهایی که در تلگرام و پیام رسان های مشابه است تا آخر منتظر باشیم که “تلگرام باشد و ما هم باشیم” و باید روزی فعالیت تلگرام و اینستاگرام به اتمام برسد.»

معاون دادستان کل کشور روز گذشته اعلام نموده که حکم قضایی برای فیلتر اینستاگرام صادر شده اما فعلا منتظر اجماع نظر در این زمینه هستیم. وزیر ارتباطات باز در واکنش به این موضوع، امروز در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار داشت: برای مردم بگویند از فردای فیلترینگ اینستاگرام در کشور در زندگی مردم، حاکمیت و کاهش جرایم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ در این زمینه باید جمع بندی عقلایی شود. متن صحبت های آذری جهرمی را این جا بخوانید.

مرغ ارزان می شود

از فضای مجازی به فضای واقعی برویم؛ جایی که قیمت مرغ در خرده فروشی ها به حدود کیلویی ۱۴ هزار تومان رسیده است. البته مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاوری امروز به ایسنا اظهار داشت که مرغ ارزان میگردد. وی با اشاره به نوسانات گوشت مرغ در بازار اظهار کرده که یکی از دلایل نوسانات قیمت گوشت مرغ، جایگزینی این محصول به جای گوشت قرمز به دنبال نوسانات قیمتی آن بوده باشد و انتظارات تورمی موجود در بازار باز می تواند روی این مسئله اثرگذار باشد اما مسلما در ایام آینده قیمت این محصول به ثبات رسیده و تا اختتام دی ماه شاهد کاهش قیمت آن خواهیم بود.

آخرین قیمت ها از بازار طلا، سکه و ارز

امروز (۱۲ دی) بازار طلا و ارز کاهش جزئی قیمت را تجربه نمود. در لحظه انتشار این گزارش، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید سه میلیون و ۶۴۰ هزار تومان قیمت داشت که نسبت به روز گذشته ثبات تقریبی خودرا حفظ کرد. در بازار ارز باز بانک ها نرخ خرید دلار را تا ۱۰ هزار و ۴۰۵ تومان کاهش دادند.

همچنین نرخ خرید یورو باز در بانک ها امروز با کاهش همراه بود و به ۱۱ هزار و ۹۰۹ تومان رسید. ابراهیم محمدولی رییس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر اظهار داشت: الان اونس جهانی طلا به ۱۲۸۸ دلار رسیده است، در صورتی که بازار امروز طلا و سکه روند با ثبات و رو به کاهشی را تجربه نمود و شاهد پایین آمدن هر چند جزئی قیمت ها در بازار بودیم.

خطر سودهای بالا برای سپرده گذاران

پرداخت سودهای بالای بانکی، یکی از مواردی است که احتمال به خطر انداختن سپرده های مشتریان را به دنبال دارد. ظاهرا رقابت برای پرداخت سود بیشتر، دیگر فقط منحصر به بانک های خصوصی نیست و بانک های دولتی هم برای عقب نماندن از قافله، مبادرت به این کار می کنند و جریمه بانک مرکزی را به جان می خرند.

پرداخت سود بیشتر به مشتریان سبب میگردد که بانک ها برای جذب سرمایه بیشتر از آن چه در توان دارند، سود پرداخت کنند و در نهایت گرفتار ضرر و زیان و به تبع آن اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی شوند که همین سوژه در سال های گذشته بدهی بانک ها به بانک مرکزی را افزایش داده است. جزییات بیشتر را این جا بخوانید.

نرخ بیکاری ۱۱.۷ درصد شد

اما برمبنای گزارش مرکز آمار ایران از نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز سال ۱۳۹۷، بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیش تر نشان داده است که ۱۱.۷ درصد از جمعیت فعال کشور (شاغل و بیکار) بیکار بوده اند. بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور افزایش ۰.۶ درصدی این شاخص، نسبت به فصل مشابه پارسال را نشان داده است و جمعیت بیکار کشور با ۵۶ هزار و ۳۷۴ نفر افزایش به سه میلیون و ۱۵۹ هزار نفر رسیده است.