آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

چاپ ۳بعدی اشیا با استفاده از نوربعلاوهفیلم

Rate this post

به گزارش عاشق وب پژوهشگران آمریکایی، فرآیند جدیدی برای چاپ سه بعدی اشیا ابداع نموده اند که در آن از نور استفاده می شود.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، بیشتر چاپگرهای سه بعدی هم اکنون اشیا را لایه به لایه و عمدتاً از پایین به بالا و با ذوب ماده سازنده می سازند. اشیایی که با این روش تهیه می شوند، به خاطر شکاف های قابل دیدن در ساختارشان، ترک خورده به نظر می رسند. اما در روش جدید اشیا یک باره و با تاباندن نور به یک رزین حساس به نور ساخته می شوند.
این سیستم موسوم به “تکرار کننده”(the replicator) که توسط پژوهشگران “دانشگاه کالیفرنیا، برکلی”(UC Berkeley) ابداع شده، می تواند تقریباً از عهده چاپ سه بعدی همه انواع اشیا برآید.
کاربران باید این فرآیند را با ابداع یک مدل کامپیوتری از شیء مورد نظر ابداع کنند که به شکل مجموعه ای از الگوهای نوری در می آید. این الگوها با استفاده از یک پروژکتور ویدئویی استاندارد که به لپ تاپ متصل است، به یک استوانه شیشه ای در حال چرخش حاوی موم حساس به نور، تابیده می شوند. موم مورد استفاده، حاوی تلفیقی از پلیمرهای مایع، مولکول های حساس به نور و اکسیژن محلول است.

مولکول ها بعد از فعال شدن با نور، اکسیژن را در نواحی سه بعدی خاصی از موم تخلیه می کنند. بعد از انتقال اکسیژن به این نواحی، پلیمر مایع با تشکیل مولکول های متقاطع، به جامد تبدیل می شود. بعد از برداشتن شیء نهایی از استوانه، موم باقی مانده که در یک محیط دارای اکسیژن گرم شده، دوباره قابل استفاده می باشد.
این سیستم تابحال برای چاپ سه بعدی اشیایی تا قطر ۱۰۲ میلی متر به کار رفته و این فرآیند را در طول ۳۰ تا ۱۲۰ ثانیه طی کرده است. اشیای ساخته شده با این روش نه تنها نرم هستند بلکه به جای روش لایه لایه، یک جا چاپ می شوند و انعطاف آنها از اشیایی که با روش های قدیمی چاپ سه بعدی ساخته شده اند بیشتر است. این روش، امکان افزودن بخش های سه بعدی را به اشیای جامد مانند پیچ گوشتی فراهم می آورد.

پروفسور “هیدن تیلور”(Hayden Taylor)، از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: من فکر می کنم با این روش می توان امکان تولید انبوه اشیای مورد نظر را هم فراهم نمود. این فرآیند می تواند روش طراحی محصولات را متحول کند.
این پژوهش در مجله “Science” به چاپ رسید.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4