به گزارش عاشق وب دبیرکل نظام صنفی کامپیوتری به تشریح تهدیدها و فرصت هایی که توسعه فناوری اطلاعات پیش روی اقتصاد قرار می دهد، پرداخت.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، رسول سرائیان در نشست تخصصی در حوزه تجارت الکترونیک با مبحث معرفی فرصت های بکر برای ایجاد پل ارتباطی بین بنگاه های اقتصادی و استارت آپ های دانش بنیان با محوریت اقتصاد دیجیتال و چالش های پیش روی واحدهای تولیدی در اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار نمود: اقتصاد دنیا ۷۵ تا ۸۰ تریلیون دلار است که اندازه اقتصاد ما در این نقشه ۰٫۶ درصد است. با عنایت به جمعیت ایران، اندازه اقتصاد ما باید ۱٫۱ درصد می بود.
وی ادامه داد: این اقتصاد به ۳ بخش صنعت، خدمات و کشاورزی تقسیم می شود. سوال اصلی این است که خلق ثروت در کدام بخش بیشتر است؟ رشد حوزه های صنعت و کشاورزی رشد اقتصادی را به دنبال دارد ولی تحولات تکنولوژی باعث کاهش اشتغال این بخش ها خواهد شد. در عوض، خدمات، بخشی است که در کنار رشد اقتصادی، اشتغال هم دارد و حاشیه سود آن بالاتر از دو بخش دیگر است. هم اکنون سهم خدمات در اقتصاد ما ۵۵ درصد است. امروز خدمات در حال مهم شدن و افزایش سهم خود در اقتصاد است.
وی افزود: همینطور حجم داده های تولید شده هم گرفتار تحول شده است. داده، نفت دنیای امروز است. این ثروت با ارزان ترین وجه ممکن در حال تولید است. از دیگر سو سرعت پردازش ها هم در حال تحول است. در دهه ۷۰ و ۸۰ اولین گوشیهای همراه از راه رسید. حالا قدرت پردازش موبایل ها با روز گذشته قابل قیاس نیست. از همه مهم تر اینکه در کنار همه این رشدها، قیمت این فناوری ها هم در حال کاهش و نزدیک به صفر شدن است. در واقع تکنولوژی در حال مجانی سازی ذخیره سازی داده هاست. داده منشا خلق ثروت است و باید آنرا حفظ و پردازش کرد.
دبیرکل نظام صنفی کامپیوتری با اشاره به اینکه تا ۱۰۰ سال ۱۰ شرکت اول دنیا عموما شرکت های فولادی و نفتی بود، عنوان کرد: بعد از آن خودروسازان در این جایگاه قرار گرفتند اما در سال ۲۰۱۷، ۵ شرکت اول دنیا شرکت های فعال در حوزه وب هستند. امروز شرکت فیسبوک بزرگترین شرکت دارنده محتواست بدون اینکه از یک بیت اطلاعات بخواهد نگهداری کند.
سرائیان اظهار نمود: اگر نتوان کسب و کار را به صورت یک لایه در گوشیهای هوشمند نهادینه کرد، احتمال نابودی کسب و کار بیشتر خواهد بود. کسب و کار در نقطه تماس با مشتری باید در چارچوب یک سرویس در گوشی همراه باشد. امروز کل هویت در هند از این طریق حل شده اما در کشور ما با ۸۰ میلیون نفر جمعیت، هنوز این مسئله حل نشده است. امروز شرایط فعالیت اقتصادی در دنیا بگونه ای است که شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی و خودروسازی تولد هوشمند دارد. نمونه دیگر این است که در سال ۲۰۱۱، ۱۰ هزار بانک در اروپا تعطیل شد اما هنوز که هنوز است در تهران هر ماه یکی دو شعبه بانک راه اندازی می شود. این شعب با پول چه کسی ایجاد می شود؟ این در شرایطی است که ۸۷ درصد شعب بانک ها در یک سال هیچ رجوع کننده ای نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: برپایه گزارش مرکز توسعه تجارت ۷۵ درصد تراکنش های الکترونیکی کل کشور در تهران است در حالیکه گوشی هوشمند در تمام کشور استفاده شده و زیرساخت ها ارتباطی در همه کشور وجود دارد. خراسان رضوی در حوزه IT بهترین زیرساخت ها را در اختیار دارد اما باید سهم خویش را از اقتصاد دیجیتال مشخص نماید. اندازه اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد دنیا ۱۵٫۵ درصد است و در سال ۲۰۲۵ به ۲۵ درصد خواهد رسید. رشد اقتصادی اقتصاد دیجیتال ۲٫۵ برابر و بازگشت سرمایه آن ۶٫۷ برابر اقتصاد سنتی خواهد بود.
سرائیان عنوان کرد: میزان دیجیتالی شدن صنایع ما باید مشخص شود. جهش اقتصادی استان خراسان رضوی در گرو میزان دیجیتالی شدن آن است. هر ۱۰ درصدی که یک صنعت دیجیتال شود، حاشیه سود آن یک درصد رشد خواهد نمود. مدیران صنایع ما با این مسئله آشنا نیستند و زمینه آن هنوز ایجاد نشده است. هر هفته ۱٫۳ میلیون نفر به جمعیت شهرنشینی دنیا در حال اضافه شدن است و متوسط جمعیت شهری در دنیا در سال ۲۰۵۰ به ۶۵ درصد خواهد رسید. این در شرایطی است که الان ۷۰ درصد جمعیت کشور ما شهرنشین است. ازاین رو این فرصتی برای هوشمندسازی است. ما چاره ای جز هوشمندسازی شهرها نداریم.
دبیرکل نظام صنفی کامپیوتری خاطرنشان کرد: هم گرایی بین صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات با سایر صنایع می تواند پیشران توسعه اقتصادی استان باشد. اگر در استان دنبال توسعه پایدار و خلق ثروت هستیم، باید این هم گرایی رخ دهد. سال ۵۷ و بعد از انقلاب شرکت های IT امریکایی ایران را ترک کردند. سال ۷۳ تلفن همراه وارد کشور شد. حرکت اساسی با ورود نسل های ۳ و ۴ در سال ۹۳ به بعد شکل گرفت. تفاوت اساسی همه این مفاهیم از زمانی شروع شد که تکنولوژی نسل ۳ و ۴ وارد زندگی مردم شد. زیرساخت و پوشش های ما خیلی خوب است. در تمام شهرهای ما نسل۴ وجود دارد. حدود ۶۵ تا ۷۰ میلیون گوشی هوشمند در اختیار مردم است و هنر کسب و کار است که از این فرصت استفاده نماید.
وی داد: به نظر من یکی از طریق های میان بر در صنایع برای تاثیرگذاری اتصال شرکت های نوپا به ورکشاپ هاست. می توان استارت آپ ها را پای کار آورد و شرکت ها هم مسائل خویش را بیاورند تا برای آن چاره تدوین شود. مهم ترین مسئله آموزش مدیران صنایع به آشنایی با این مسائل است. نقش فناوری در توسعه پایدار استان نقشی اساسی است.
More Stories
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد
قدرتمندترین تراشه هوش مصنوعی انویدیا بیش از اندازه داغ می شود