عاشق وب: پژوهشگران سوئدی، روش جدیدی برای شناسایی تومورهای سرطانی ابداع نموده اند که نسبت به روش های کنونی، هزینه کمتری به دنبال دارد.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی موسسه کارولینسکا، پژوهشگران، روش جدید و کم هزینه ای برای تشخیص تومور ابداع نموده اند که می تواند تومورهای ناهمگون حاد را شناسایی کند و نیاز به درمان های تهاجمی را از بین ببرد.
یکی از خاصیت های معمول سلول های سرطانی، تغییر در تعداد کپی از کروموزوم یا ژن هایی است که در ژنوم وجود دارند. این پدیده، با نام “تغییر تعداد کپی ها” (CNAs) شناخته می شود. امکان دارد سلول های یک تومور، حامل تنوع خیلی از تغییر تعداد کپی ها باشند. تومورهایی که تنوع تعداد کپی در آنها بالاست، معمولا بسیار تهاجمی تر هستند و اغلب حتی بعد از درمان، تغییر شکل می دهند.
پژوهشگران “موسسه کارولینسکا” (KI) در سوئد برای حل این مشکل، یک روش ژنومی خاص ابداع نموده اند. این روش موسوم به “کات سک” (CUTseq) می تواند میزان و نوع تنوع تعداد کپی را در خیلی از بخش های متفاوت ژنوم یک تومور مورد بررسی قرار دهد. کات سک نسبت به فناوری های کنونی، هزینه بسیار کمتری دارد.
کات سک، کار خودرا با بررسی DNA استخراج شده از بافت هایی انجام می دهد که طی آزمایش بافت برداری جمع آوری شده اند و معمولا برای تشخیص سرطان، زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرند.
“نیکلا کروستو” (Nicola Crosetto)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: انتظار ما این است که کات سک بتواند کاربردهای سودمندی در تشخیص سرطان داشته باشد. توالی تومور در مراحل تشخیص سرطان و شناسایی بیماران مبتلا به تومورهای ناهمگون که به درمان تهاجمی نیاز دارند، بسیار مهم می باشد. من باور دارم که روش ما می تواند نقش مهمی در این میان داشته باشد.
بگفته پژوهشگران این پروژه، کاربردهای کات سک فقط به تشخیص سرطان، محدود نمی گردد. “مگدا بینکو” (Magda Bienko)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: شاید بتوان کات سک را بعنوان پلتفرمی برای شناسایی سلول و بررسی ثبات ژنوم در بانکهای زیستی به کار گرفت.
این پژوهش، در مجله “Nature Communications” به چاپ رسید.
منبع: عاشق وب
More Stories
مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد