آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

ثبت تصویر یک سحابی از حیاط خانه

Rate this post

به گزارش عاشق وب به تازگی یک ستاره شناس آماتور موفق به ثبت تصویری بی نظیر از ˮسحابی حبابˮ (Bubble Nebula) در باغچه خانه خود شده است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، به تازگی یک ستاره شناس آماتور به نام “رالف اسمیث” (Ralph Smyth) با استفاده از تلسکوپ خود موفق به ثبت تصویری از سحابی حباب که ۹ هزار و ۲۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد، شده است.

رالف اسمیث، از ایالت آنتریم در ایرلند شمالی بعد از دو روز و شش ساعت کار با تلسکوپ خود در باغچه خانه اش موفق به ثبت تصویر نجومی خارق العاده ای شده است.
سحابی حباب (Bubble Nebula)که با نام “ان. جی. سی ۷۶۳۵” (NGC ۷۶۳۵)نیز شناخته می شود یک سحابی گسیلشی کم نور در صورت فلکی ذات الکرسی است.
رنگ ابرهای گازی که در این تصویر قرمز هستند نشان دهندهخروج توده های گاز هیدروژن که از ستاره های این سحابی خارج می شوند، است.
آقای اسمیث که یک شیمیدان بازنشسته است طی مصاحبه اظهار داشت: گاز قرمز هیدروژن است و قدرت ستاره سبب می شود سحابی حباب دائماً رشد کند.
سحابی حباب در حدود ۹ هزار و ۲۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در کهکشان راه شیری قرار دارد.
برای ثبت تصویر مذکور، آقای اسمیث ۵۶ ساله، دو روز و شش با تلسکوپ خود کار کرد.
سحابی حباب، ابری از گرد و غبار و گاز است که در اطراف یک ستاره قرار دارد که بین ۷ هزار و ۱۰۰ تا ۱۱ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.
طبق گفته ناسا ستاره موجود در مرکز این سحابی حدودا ۴۴ برابر سنگین تر از خورشید است.
علت نامگذاری این سحابی به سحابی حباب، وجود ابرهای گازی حبابی شکل در اطراف آن است که به علت تابش ستاره های مجاور می درخشد.

آقای اسمیث در مورد مشکلات عکس گرفتن اضافه کرد: با عنایت به آب و هوای ایرلند شمالی فکر کنم تصویر خوبی را ثبت کردم. زمستان بهترین زمان برای ثبت تصویر است چونکه شب ها طولانی تر و تاریک تر است.
آقای اسمیث اخیرا مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته مهندسی هوافضا را دریافت کرده است. عشق او به نجوم در حدود ۴۰ سال پیش در حالیکه او نوجوان بود شکل گرفت.
وی اظهار داشت: وقتی من جوان بودم علاقه زیادی به برنامه ” آسمان شب ” (The Sky at Night) با اجرا “پاتریک مور” (Patrick Moore) داشتم. به علت علاقه زیاد با وجود آنکه آن زمان تلسکوپ ها گران قیمت و نادر بودند اما از والدینم درخواست کردم که برایم بخرند. آنها هم در کریسمس و زمانی که ۱۲ سالم بود یک تلسکوپ برایم خریدند. سپس برای تولد ۴۰ سالگی ام هم یک تلسکوپ جدید به من هدیه دادند. من فکر می کنم با گذشت زمان و با ظهور الکترونیک و فناوری مطالعه ستاره ها و فضا برای افراد امکان پذیرتر شده است.