آذر ۴, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

آسیب های وارد بر کسب وکارهای اینترنتی در سال ۹۸، آثار قطعی اینترنت بر کسب وکارها

Rate this post

عاشق وب: قطعی دو هفته ای اینترنت در آبان ۱۳۹۸ خسارات زیادی به کسب وکارها وارد کرد که از کاهش ۳۰ درصدی فروش کسب وکارهای شناخته شده تا کاهش بیش از ۸۰ درصدی فروش در کسب وکارهای متوسط و کوچک اینترنتی را شامل می شد.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، سالی که گذشت، برای کسب وکارهای اینترنتی چندان همراه با اتفاقات خوشایند نبود و البته قطعی دوهفته ای اینترنت در آبان ماه تاثیر زیادی بر مشکلات کسب وکارها گذاشت و کسب وکارهای اینترنتی شاید بیش از همه با بحران روبه رو شدند. این روزها هم کرونا تاثیر خودرا حدودا در تمامی بخش ها گذاشته و تجارت الکترونیکی هم از این تاثیرات مصون نمانده است؛ هرچند تاثیرات منفی این مشکلات هنوز بطور دقیق و جدی بررسی نشده است.
محدودیت دسترسی به اینترنت از ۲۵ آبان ۱۳۹۸ درحالی با تصویب شورای امنیت صورت گرفت که وب سایت های داخلی همچون سایت بانک ها و ادارات دولتی، خبرگزاری های داخلی و وب سایت هایی که سرورهای داخلی دارند، بوسیله نوشتن آدرس مورد نظر در نوار اینترنت قابل دسترس بودند و این اتفاق به لطف قرار گرفتن این سایت ها در شبکه ملی اطلاعات بود؛ با توجه به این مردم آدرس خیلی از وب سایت ها را نمی دانستند و بطور معمول با جست وجو در گوگل به سایت مورد نظر می رسیدند و در نبود گوگل و ناکارآمدی موتورهای جست وجوی داخلی، این کسب وکارها هم از رونق افتادند.
از طرفی کسب وکارهای کوچک که یا سرورهایشان داخلی نبود یا بستر فعالیتشان در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها قرار داشت، با تعطیلی این ابزارها در معرض خطر قرار گرفتند. همین طور طبق اعلام فعالان در حوزه کسب وکارهای اینترنتی و مجازی، فروش های این حوزه بسیار کم شد. برخی کسب وکارهای اینترنتی هم برمبنای برآوردهای انجام شده، اعلام نمودند گردش مالی شان یک دهم یا بیشتر کاهش داشته که البته این رقم برای کسب وکارهای بزرگ است و کسب وکارهای کوچک لطمه بیش تری دیدند.
آمار خساراتی که در این مدت به کسب وکارهای اینترنتی وارد شده، به صورت رسمی اعلام نشده است. مجلس شورای اسلامی از ۲۵۰۰ میلیارد تومان خسارت مستقیم واردبه کسب وکارهای حوزه فناوری اطلاع داده که البته این آمار بررسی و صحت آن اعلام نشد. ازطرفی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم اعلام نمود مشغول جمع آوری خسارات وارده به اپراتورها بوده تا بتواند میزان مبالغ متضررشده را در اختیار مراجعه تصمیم گیرنده بگذارد.
درباره خسارات دو هفته ای قطعی اینترنت، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با بیان این که آمارهای عجیب و غریبی که مطرح شده واقعیت ندارد، اظهار داشت: خسارت های بخش اپراتورها محاسبه شد و ۱۰۸۰ میلیارد تومان تعیین شد که بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان آن به سبب از بین رفتن و لطمه دیدن تجهیزات مخابراتی در اغتشاشات بود و مابقی به سبب توقف ارائه برخی سرویس ها رخ داده است.
جهرمی همین طور اظهار نمود: در جریان قطعی اینترنت اخیر به استارت آپ ها و کسب وکارهای اینترنتی نیز خساراتی وارد شده است. در این خصوص جلساتی با اتاق های بازرگانی تهران و ایران و همین طور نظام صنفی کامپیوتری و اتحادیه های کسب وکارهای نوپا گذاشته ایم و مدلهای مختلف خسارات مشخص شده و هر زمان که خسارت ها مشخص شد، اعلام می نماییم.
در این راستا کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی کامپیوتر ای استان تهران نیز در گزارشی برآورد کلی خود از خسارت های وارده به کسب وکارهای اینترنتی از محل تراکنش های اینترنتی در زمان قطع اینترنت را منتشر نمود که بر طبق این گزارش، کسب وکارهای اینترنتی در زمان قطع اینترنت، ۲۹۵۰ میلیارد تومان خسارت دیدند.
همین طور در این گزارش به بررسی داده های ارسالی از طرف کسب و کارهای مختلف پرداخته شده بود که برمبنای آن کسب وکارها بواسطه شناخت برندشان توسط مشتریان با کمترین کاهش فروش حدود ۳۰ درصدی روبرو بوده اند. با احتساب این کاهش و در نظر گرفتن نسبت حجم بازار، تخمین زده شد که کسب وکارهای متوسط و کوچک اینترنتی با کاهش فروش بیش از ۸۰ درصدی در ایام قطعی کامل اینترنت روبرو بوده اند. کسب وکارهای خرد و خانگی که عمده کانال فروش آنها شبکه های اجتماعی است نیز متحمل بیشترین ضرر از محل کاهش فروش شده اند.
وزیر ارتباطات بااینکه بارها اعلام نمود در مورد قطع و وصل شدن اینترنت نقشی نداشته است، اما اعلام نمود اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، با اختصاص یک گیگ اینترنت رایگان و اضافه کردن به بسته های اینترنتی به تعداد روزهای قطعی اینترنت تصمیم به دلجویی و جبران خسارت کاربران اینترنتی گرفتند.

منبع: