عاشق وب: پژوهشگران ˮدانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتنˮ (WUSM) در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند حذف ژن های سلول ایمنی توانسته از چاقی در موش هایی که از یک رژیم غذایی پرچرب پیروی می کردند، جلوگیری کند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، خیلی از افراد یکی از آرزوهایشان این است که هرچه می توانند بخورند اما چاق نشوند. تحقیقات جدید پژوهشگران آمریکایی نشان داده است که این کار تا حدی در موش ها ممکن بوده است. دانشمندان اظهار کرده اند با مسدود کردن یک ژن در سلول های ایمنی به خصوص، از چاق شدن موش ها حتی در هنگام مصرف رژیم غذایی پرچرب جلوگیری کرده اند.
سلول های ایمنی که پژوهشگران طی این مطالعه به بررسی آنها پرداختند درشت خوارها یا ماکروفاژها (Macrophage) نام دارند. این سلول ها مسئول پاسخ های التهابی هستند که برای از بین بردن پاتوژن ها بسیار مهم هستند. التهاب مزمن درجه پایین نیز در افراد چاق مشاهده می شود.
طی این مطالعه، پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس بررسی کردند که کاهش این التهاب می تواند به کاهش وزن کمک نماید یا خیر. برای انجام این کار، این تیم ژنی به نام” ASXL۲” را در ماکروفاژها مسدود کردند.
درشت خوارها یا ماکروفاژها (Macrophage) سلولهایی دارای قدرت بیگانه خواری هستند که سلول های فرسوده و بقایای سلولی و ریزسازواره ها را به درون خود کشیده و توسط آنزیم های لیزوزومی ازبین می برند. درشت خوارها بطور غیر مستقیم در حفظ و ترمیم و بطور مستقیم در دفاع از بدن دخیل هستند. درشت خوارها در مغز استخوان ساخته می شوند.
پژوهشگران ژن ASXL۲ را از ماکروفاژهای یک گروه از موش ها، حذف کردند. در گروه دوم موش ها نیز به بدن آنها نانوذرات تزریق کردند که فعالیت ژن مذکور را مختل می کند. پژوهشگران به مدت شش هفته به هر دو گروه از موش ها رژیم غذایی پرچرب دادند.
پژوهشگران دریافتند که موش های تحت درمان گروه اول، طی این شش هفته وزن کم کردند و ۴۵ درصد کالری بیشتری نسبت به گروه دوم سوزاندند. پژوهشگران کاملاً مطمئن نیستند که چرا این روش درمانی انجام می شود، اما بنظر می رسد که عملکرد چربی سفید مشابه عملکرد چربی قهوه ای است. چربی سفید ماده ای است که انرژی را ذخیره می کند، در صورتیکه چربی قهوه ای انرژی را می سوزاند.
” استیون تیتلباوم” (Steven Teitelbaum) محقق اصلی این تحقیق اظهار داشت: درصد زیادی از آمریکایی ها حالا کبد چرب دارند و یکی از دلیلهای آن این است که قسمتی از بدن آنها که چربی ها در آنجا جمع شده اند نمی تواند چربی هایی را که افراد مصرف می کنند، از بین ببرد بدین سبب این چربی ها بجای دیگری می روند. این موش ها رژیم های غذایی پرچرب مصرف می کردند، اما مبتلا به کبد چرب و دیابت نوع ۲ نشدند. بنظر می رسد که محدود کردن اثرات التهابی ماکروفاژها به آنها اجازه می دهد چربی بیشتری بسوزانند و آنها را لاغرتر و سالم تر می کند. البته، هم اکنون این درمان فقط بر روی موش ها آزمایش شده است. هم اکنون تغذیه سالم و ورزش از مؤثرترین راه ها برای جلوگیری از چاقی هستند.
یافته های این مطالعه در مجله” The Journal of Clinical Investigation “منتشر شد.
منبع: عاشق وب
More Stories
مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد