دی ۷, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

با تلاش ستاره شناشان صورت گرفت رصد هسته یک سیاره غول پیکر گازی

Rate this post

ستاره شناسان طی بررسی های خود موفق شدند هسته یک سیاره گازی را رصد کنند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ستاره شناسان موفق شده اند هسته یک سیاره بزرگ بیگانه از جنس گاز را کشف کنند. این کشف بی سابقه می تواند تاثیر قابل توجهی بر بررسی شکل گیری، تکامل و تنوع سیاره داشته باشد.
این سیاره موسوم به “TOI-849b”، شبیه به اجرامی نیست که دانشمندان تابحال مشاهده کرده اند و می تواند اطلاعات جالبی را در اعماق خود جای داده باشد.
“دیوید آرمسترانگ” (David Armstrong)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: کشف این سیاره نشان میدهد که شکل گیری و تکامل سیاره، به شیوه هایی غیرمعمول پیش می رود که در بررسی منظومه شمسی پیش بینی نشده اند.
وی ادامه داد: هم اکنون، سیارات متفاوتی وجود دارند و هر هفته نیز تعداد بیشتری از سیارات کشف می شوند؛ در نتیجه اکتشافات جدید نباید ما را غافلگیر کنند. بررسی شکل گیری سیاراتی مانند TOI-849b می تواند به ما در درک نحوه شکل گیری منظومه شمسی کمک نماید.
این سیاره جدید، با کمک “ماهواره نقشه بردار فراخورشیدی گذران” یا “تس” (TESS) ناسا شناسایی شده است. تس در سال ۲۰۱۸ به مدار زمین پرتاب شد و تا امروز موفق شده خیلی از سیارات بیگانه را کشف کند.
اکتشافات تس نشان می دهند که TOI-849b، حدودا نزدیک به ستاره میزبان خود قرار گرفته و هر گردش آن به دور ستاره اش، ۱۸ ساعت زمان می برد. بر طبق یافته های تس می توان اظهار داشت که این جرم آسمانی می تواند به اندازه سیاره نپتون باشد اما شباهت زیادی به آن ندارد.
آرمسترانگ اضافه کرد: این نخستین بارست که ما یک هسته سالم متعلق به یک سیاره غول پیکر گازی را در اطراف یک ستاره کشف کرده ایم.
این اولین کشفی است که یک هسته گازی غول پیکر را در فضا نشان میدهد و این امکان را برای پژوهشگران فراهم می آورد تا به فضای داخلی سیارات بزرگی شبیه به زحل و مشتری نگاهی بیندازند. این کشف می تواند فرصت کمیابی در اختیار ستاره شناسان بگذارد تا به بررسی در اعماق سیارات بیگانه بپردازند و به اسراری که در وجود غول های گازی منظومه شمسی نهفته شده است، پی ببرند.
این پژوهش، در مجله “Nature” به چاپ رسید.