به گزارش عاشق وب پژوهشگران استرالیایی به سرپرستی دکتر ˮمحمد صابریان بروجنیˮ، دانشمند ایرانی توانسته اند موادی را برای ساخت و ساز جاده ای ابداع کنند که با استفاده از ضایعات ساختمانی و لاستیک های فرسوده ساخته شده اند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، گروهی از مهندسان “موسسه سلطنتی فناوری ملبورن” (RMIT) استرالیا به سرپرستی دکتر “محمد صابریان بروجنی” (Mohammad saberian Boroujeni)، دانشمند ایرانی این دانشگاه موفق شده اند دستورالعمل جدیدی برای ابداع مواد مورد نیاز برای جاده سازی عرضه کنند. آنها در این پروژه، از لاستیک های از کار افتاده و ضایعات ساختمانی استفاده کردند. باآنکه ماده ای که از ادغام این ضایعات به دست آمد، یک ماده بازیافتی است اما استقامت و انعطاف لازم را برای تحمل عبور و مرور زیاد خودرو ها و ترافیک سنگین دارد.
ضایعات ساختمانی را می توان تجزیه و فرآوری کرد تا به صورت مواد مناسب برای ساخت و ساز معروف به “RCA” درآیند. RCA در صورت ترکیب با مواد دیگری که برای ساخت و ساز به کار می روند، اثر منفی کمتری بر محیط زیست به جا خواهد گذاشت.
از RCA می توان در ساخت و ساز جاده ای هم استفاده نمود. دکتر صابریان و گروهش در پژوهش خود، این مواد را با برخی افزودنی ها آزمایش کردند تا عملکرد آنها را بهبود ببخشند. آنها در بررسی های خود دریافتند که می توانند از لاستیک به دست آمده از تایرهای فرسوده هم استفاده کنند.
پژوهشگران برای آزمایش ماده ترکیبی جدید، از دستگاه خاصی استفاده کردند و دریافتند که این ماده، قدرت و انسجام لازم را دارد.
صابریان اظهار داشت: ماده ترکیبی ما، یک جایگزین صد در صد بازیافتی برای مواد مخصوص ساخت و ساز جاده ای است که در ان از تایرهای فرسوده و ضایعات ساختمانی استفاده شده است و قدرت و انعطاف کافی را دارد.
این پژوهش، در مجله “Construction and Building Materials” به چاپ رسید.
منبع: weblover.ir
More Stories
مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد