آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

نمایشگرهای آینده اپل امکان دارد با گرما خویش را ترمیم کنند

Rate this post

به تازگی شرکت اپل به تازگی اختراعی را به ثبت رسانده است که توسط آن نمایشگرهای گوشی این شرکت ها قابلیت خود ترمیم کننده خواهند داشت و در صورت ترک یا خراش برداشتن، از گرما برای ترمیم خودکار خود استفاده می نمایند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، گرچه تابحال اپل گوشیهای تاشو طراحی و وارد بازار نکرده است اما به تازگی پتنتی را به ثبت رسانده که از آن با نام صفحه “خود ترمیم کننده” نام برده که از این توانایی می توان در آیفون تاشو استفاده نمود. به نظر می آید اپل در حال توسعه چاره ای نوین برای آن دسته از کاربرانش است که به دفعات گوشی از دستشان می افتد و صفحه نمایشگر گوشی آنها ترک می خورد.
این شرکت به تازگی پتنتی را به ثبت رسانده که به جهت آن این دسته از کاربران دیگر نیاز نیست نگران باشند چون که اپل می خواهد با روشی نوین که آنرا قابلیت “خود ترمیم کننده”(self-healing) نامیده و طی آن گوشی به صورت خودکار و با کمک گرما این مشکلات را حل می کند.
صدمه دیدن صفحه یک مشکل اصلی برای گوشیهای هوشمند تاشو همانند گوشی گلکسی فولد سامسونگ بوده چونکه وقتی آنها را تا می کنید امکان دارد ذراتی هنگام تا کردن در بین دو صفحه نمایشگر به دام بیفتد و سبب ایجاد خراش یا تورفتگی هایی بر روی صفحه شوند.
در این فناوری پیشنهادی از الاستومر استفاده می شود. الاستومر، ماده ای منعطف است که با گرم شدن به شکل اولیه خود باز می گردد. برنامه اپل نشان داده است که می توان از آن در تلفن ها، لپ تاپ ها، تبلت ها، ساعت ها و سایر دستگاه ها استفاده نمود. برنامه “دستگاه های الکترونیکی با لایه های نمایشگر انعطاف پذیر” می گوید که این دستگاه ها امکان دارد یک لایه بیرونی متشکل از شیشه شفاف، پلاستیک شفاف، یاقوت کبود یا مواد شفاف دیگر می باشد که بعنوان یک لایه محافظ برای مدارهای ترانزیستور فیلم نازک و سایر ساختارهای نمایشگرها عمل می کند. شیشه یاقوت کبود که در ساعتهای اپل استفاده می شود، نازک تر و مقاوم تر است و در مقابل خراش نسبت به شیشه گوریلا که هم اکنون در اغلب تلفن های هوشمند گرانقیمت استفاده می شود، مقاومتر است. شیشه گوریلا یا گوریلا گلس که به وسیله شرکت کورنینگ به وجود آمده است، شیشه ای از جنس آلومینوسیلیکات قلیایی است و به شکلی طراحی شده است که نازک، سبک و مقاوم باشد.

لایه خارجی یا بیرونی آن که از آن با نام”لایه پوشش صفحه نمایش”(display cover layer) نام می برند برای کمک به کاهش تعداد فرورفتگی، خراش یا سایر نقایص موجود در لایه پوشش نمایشگر استفاده می شود.
به قول سایت اپل اینسایدر، این لایه پوشش صفحه امکان دارد شامل یک لایه از مواد خود ترمیم کننده باشد که با وجود داشتن یک لایه الاستومر، بسیار نازک است.
الاستومر ماده الاستیکی است که با گرم شدن به شکل اصلی خود برمی گردد. این گرمایش می تواند به صورت خودکار، طبق یک برنامه از پیش تعیین شده یا هنگام شارژ اتفاق بیفتد. همینطور عملیات خود ترمیم کنندگی امکان دارد با گرما، نور، جریان الکتریکی یا نوع دیگر محرک خارجی سریع تر شود. این اختراع ۲۸ ژانویه ثبت شده است، اما اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات متحده آمریکا این خبر را در اول اکتبر منتشر نموده است.

این اولین باری نیست که اپل به دنبال فناوری تعمیرات خودکار است. اپل در سال ۲۰۱۴ مبادرت به افزودن فناوری خود ترمیمی همانند گوشی جی فلک ال جی برای آیفون ها و آیپدهای خود کرده است. در سال ۲۰۱۶ هم اپل پتنت سیستمی را ثبت نمود که می توانست به واسطه آن پیکسل های از بین رفته روی صفحه نمایش را تعمیر و بازسازی کرده و در صورت خیس شدن اجزای داخلی آنرا خشک کند.
انتظار می رود آیفون ۱۲ در ۱۳ اکتبر معرفی شود و گفته می شود این نخستین گوشی ۵G اپل خواهد بود. هیچگاه بزودی انتظار هیچ یک از این خصوصیت ها را نداشته باشید. اپل مرتباً پتنت های نوین را ثبت می کند که گاها هیچگاه آنها را در گوشیها اعمال نمی کند و گویی هدفش هم تبلیغات شخصی و هم محافظت از مالکیت معنوی است.

منبع: