به گزارش عاشق وب محققان یک استارت آپ واقع در شیکاگو از میکروب های تهیه شده از چشمه های آب گرم ˮپارک ملی یلواستونˮ آمریکا برای تهیه گوشت وگان(vegan meat) جهت استفاده از آن در هات داگ، ناگت و همبرگر استفاده می نمایند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، دانشمندان استارت آپ “Nature’s Fynd” روشی را طراحی نموده اند که در آن میکروب ها را به پروتئین تبدیل می کنند. دانمشندان برای انجام این کار از جانوری به نام “شدید دوست” استفاده می نمایند. جانور مذکور که یک سویه قارچی است می تواند در محیط های شدید و خشن زنده بماند و وقتی در یک محیط کنترل شده رشد کند می تواند مقدار زیادی پروتئین کامل تولید نماید.
تبدیل میکروب های ریز به پروتئین با دادن گلیسیرین و نشاسته به این جانوران شروع می شود و با فرآیندهای تخمیر که به تولید”پروتئین فای”(Fy Protein) منجر می شود، آخر می یابد. فای یک پروتئین کامل غیرحیوانی است که شامل همه ۹ اسید آمینه می شود و سرشار از فیبر و ویتامین است و برای تولید آن به زمین و خاک کمتری نسبت به تولید پروتئین سنتی نیاز است.
جانور شدیددوست(یا فرین دوست) یا اکستریموفیل(Extremophile) به گروهی از ارگانیسم ها گفته می شود که در محیط های خشن و شدید فیزیکی یا شیمیایی که عموماً بیشتر انواع زیست در آنها ناممکن است زندگی می کنند. هریک از کهن باکتری هایی که تمایل به زندگی در محیطی خاص با دما و نمک زیاد داشته باشد را هم شدیددوست می گویند.
تولید پروتئین های سنتی مانند نخودفرنگی و سویا یا پرورش گاو و مرغ علاوه بر آنکه زمان بر است برای انجام این کار به مقدار زیادی خاک، انرژی و آب نیاز است. با این وجود روش Nature Fynd می تواند در یک زمین ۳۵ هزار فوت مربعی اجرا شود و میکروب ها هم در آنجا می توانند به صورت مداوم تولید مثل کنند.
“توماس جوناس” (Thomas Jonas) مدیرعامل استارت آپ “Nature Fynd” در گفتگو با سایت “Food Navigator” اظهار داشت: میکروب ها می توانند طی چند ساعت [زیست توده خود را] دو برابر کنند و فصل رشد آنها هم ۲۴ ساعت در روز، هفت روز هفته و کل ۳۶۵ روز سال است. درک افراد از این مورد که این میکروب ها بسیار کارآمد هستند در حال افزایش می باشد. آنها پروتئین می سازند و این کار را خیلی سریع انجام می دهند، برای انجام این کار شما مجبور نیستید یک بذر بکارید و ماه ها بعد آنرا برداشت کنید و می توانید محیط را کاملاً کنترل کنید.
“کارونا راوال”(Karuna Rawal)، مدیر ارشد بازاریابی استارت آپ Nature’s Fynd در گفتگو با “Cowboy State Daily” اظهار داشت که این ایده را “مارک کوزوبال”(Mark Kozubal) یکی از بنیانگذاران این شرکت در سال ۲۰۰۹ بیان کرد.
کوزوبال در آن زمان دانشجو بود و تحت حمایت بنیاد علوم ملی و ناسا در پارک ملی یلواستون تحقیقاتی را بر روی شدید دوستان انجام می داد.
راوال اظهار داشت: وی در آن زمان نمونه هایی از یک چشمه آب گرم اسیدی را بدون اینکه تاثیر منفی روی منطقه ایجاد نماید، جمع آوری کرد. در حقیقت، ما هیچگاه مجبور نیستیم برای جمع آوری نمونه دیگری به یلواستون برگردیم چونکه میکروبی به نام “Fusarium Strain Flavolapis” را برای ایجاد پروتئین فای تخمیر می نماییم.
کلید تبدیل میکروب ها به پروتئین، فرایند تخمیر کردن است که استارت آپ Nature’s Fynd از آن استفاده می نماید.
محققان این استارت آپ یک فناوری تخمیر سطح مایع را برای رشد فای ابداع نموده اند که در آن از چند سینی موجود در چند ساختار ایستاده که درون محفظه رشد قرار می گیرند استفاده می نمایند و در آنجا میکروب ها با مواد مغذی تغذیه می شوند تا فرآیند تشکیل پروتئین زیاد را شروع کنند و در عرض چند روز رشته ها رشد کرده و به هم می پیوندند و بافتی شبیه فیبر عضلانی در یک ساختار حصیر مانند ایجاد می کنند.
در داخل سینی ها، رشته ها بخارپز می شوند، تحت فشار قرار می گیرند، مورد شستشو قرار می گیرند و سپس آنها را برش می دهند و به آنها امکان می دهند تا به مایع، جامد یا پودر تبدیل شوند تا بتوان با آنها غذاهای متنوعی تولید کرد.
این شرکت در یک فیلمی که منتشر نموده ادعا می کند که میکروب های یلواستون می توانند غذاهای کاملاً خوشمزه را برای هر شخصی در هر مکان و زمان و بدون احتیاج به آفتاب، باران یا خاک تولید کنند.
راوی این فیلم اظهار داشت: این روش برای همه هشت میلیارد نفر جهان ایده آل است و این بدان معناست که با هم می توانیم بگذاریم زمین نفس بکشد و استراحت کند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4
More Stories
مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد