آذر ۱, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

تأثیر میکروب های مواد غذایی بر روده بیماران مبتلا به کرون

Rate this post

به گزارش عاشق وب سموم موجود در مواد غذایی و میکروب های بالقوه مضر مواد غذایی می توانند تاثیرات بدی بر روده های ما بگذارند و سبب برخی بیماری های جزئی شوند. افراد سالم هنگام مبتلا شدن به چنین بیماری هایی به صورت معمول در خلال یک یا دو روز بهبود می یابند اما در افراد مبتلا به بیماری کرون این گونه نیست و زخم ها چرک می کنند و سبب درد شکم، خونریزی، اسهال و سایر علایم ناخوشایند می شوند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه “واشنگتن” در سنت لوئیس و کلینیک کلیولند در مطالعه اخیرشان کشف کردند که قارچ موجود در غذاهایی مانند پنیر و گوشت های فرآوری شده می تواند سبب صدمه به روده در موش ها و افراد مبتلا به کرون شود و از بهبود آن جلوگیری کند اما درمان موش های آلوده با داروی ضد قارچ، قارچ را از بین می برد و اجازه می دهد تا زخم ها ترمیم شوند.
یافته های محققان نشان داده است که داروهای ضد قارچ و تغییر در رژیم غذایی از روش های جدید در بهبود و ترمیم زخم روده و کاهش علایم بیماری کرون محسوب می شوند. بیماری کرون یکی از بیماری های التهابی روده است که با التهاب دیواره روده مشخص می شود.
دکتر “اومانگ جین”(Umang Jain) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما نمی گوییم که مردم از خوردن پنیر و گوشت فرآوری شده دست بکشند اما آنچه ما می گوییم این است که این قارچ ناشی از مواد غذایی می تواند به بافت ملتهب و صدمه دیده وارد شده و سبب صدمه بیشتر شود. ما در حال برنامه ریزی برای انجام یک مطالعه بزرگتر بر روی افراد هستیم تا دریابیم آیا بین رژیم غذایی و فراوانی این قارچ در روده ارتباط وجود دارد یا خیر که اگر چنین باشد امکان دارد تغییر در رژیم غذایی بتواند سطح قارچ را کم کند و در نتیجه علایم بیماری کرون را کم کند.
کرون یکی از بیماری التهابی روده است و همانطور که از نام آن پیداست این التهاب مزمن در دستگاه گوارش پیش می رود و در درجه اول با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی درمان می شود. این بیماری به صورت مکرر عود می کند اما بعد از آن علایم گوارشی فرد کمی بهبود می یابد. طی عود کردن در دستگاه گوارشی افراد زخم های ملتهب و بازی ایجاد می شود که امکان دارد این زخم ها تا هفته ها یا حتی ماه ها تغییری نکنند و ترمیم نشوند.
برای فهمیدن اینکه چرا فرآیند زخم روده در بعضی از افراد طولانی می شود محققان موش هایی را که روده هایشان صدمه دیده بود را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که قارچ “Debaryomyces hansenii” در زخم ها فراوان است اما در قسمت های صدمه دیده روده وجود ندارد.
محققان گفتند که این قارچ از راه غذا و نوشیدنی به روده افراد وارد می شود. آزمایش های بیشتر نشان داد که وارد کردن قارچ مذکور به بدن موش هایی که روده آنها صدمه دیده بود، روند بهبودی را کند می کند و از بین بردن قارچ مذکور با داروی ضد قارچ آمفوتریسین ب(amphotericin B) سرعت آن را بیشتر می کند.
گرچه داروی آمفوتریسین B موثر است اما باید اظهار داشت که تنها به صورت تزریق وریدی وارد بدن می شود و ازاین رو نمی توان آنرا برای همه افراد تجویز کرد. ازاین رو حالا محققان در حال کار با شیمی دانان برای تولید یک ضد قارچ موثر هستند که به سادگی بیماران بتوانند (از راه دهان) آنرا مصرف کنند. آنها همینطور در حال بررسی این مورد هستند که آیا بین رژیم غذایی و میزان قارچ در دستگاه گوارش افراد ارتباط وجود دارد یا خیر.