آذر ۳, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۹، اتصال ۹۶ درصد از روستاها به شبکه ملی اطلاعات

Rate this post

در صورتیکه مقرر بود تا اختتام سال اجرای برنامه (۱۴۰۰)، ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند، اکنون ۹۶ درصد از روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و تنها ۲ درصد از جمعیت و ۴ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت دسترسی ندارند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، عدالت ارتباطی یکی از زیرمجموعه های عدالت اجتماعی است، امروز دنیا در عصر ارتباطات قرار دارد و دشوار است که دسترسی به فضای مجازی برای عده ای وجود نداشته باشد، برای اینکه خدمات دولت الکترونیکی شده است. امروزه اگر فردی بخواهد خدماتی را از دولت دریافت کند باید از بستر فضای مجازی استفاده نماید، همه گیری کرونا موجب شد نیاز مردم به این فضا تشدید شود.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در مراسم اتصال ۱۰۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات در خردادماه سال ۱۳۹۹ گفته بود: در برنامه ششم توسعه دولت و به نمایندگی از آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده بود که تا آخر سال اجرای برنامه (۱۴۰۰)، ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند. این عدد در ابتدای دولت عدد ناچیزی بود و در سال اول برنامه ششم توسعه، حدود ۳۰ درصد شد و امروز به ۹۰ درصد رسیده است. تلاش ما این است که تا آخر سال بالاتر از اهداف برنامه، ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل نماییم.
او همین طور بهمن ماه اعلام کرد: امروز ۹۶ درصد از روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند در حقیقت ۹۶ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور یک نوع اتصال اینترنتی دارند یا اینترنت خانگی یا یکی از اپراتورها آنجا خدمات ارائه می دهند یعنی ۱۶ درصد از شاخص برنامه ششم توسعه جلوتر هستیم، ۹۸ درصد جمعیت شهری و روستایی ما امروز به اینترنت دسترسی دارند و تنها ۲ درصد از جمعیت و ۴ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت دسترسی ندارند.
ستار هاشمی -معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- نیز مدتی پیش با اعلان اینکه ضریب نفوذ اینترنت پهن باند سیار کشور به بالای ۹۰ درصد رسیده است، گفته بود: با وجود اینکه طبق بند دو ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه، تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایجاد دسترسی برای ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات تا اختتام قانون برنامه ششم توسعه بوده است، اما وزارت متبوع وظایف خودرا به انجام تکلیف قانونی محدود نکرده است.
همانطور که آذری جهرمی می گوید، فضای مجازی از ضروریات زندگی عصر جدید است و بسیاری از مردم بر محور کسب وکار دیجیتال قرار دارند و اقتصاد دیجیتال را فعال کردند، همه ما یا مشتری این فضا هستیم یا فردی از خانواده ما ارائه دهنده خدمات در این فضاست. ارتباطات در عصر جدید یکی از حقوق اساسی انسان ها و جزو حقوق عمومی مردم شمرده می شود بدین سبب ارتباطات دیگر امتیاز نیست و تبدیل به حق شده است و باید عدالت در این عرصه را رقم بزنیم.