آذر ۱, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

پیش گیری از عوارض ایمپلنت با پوشش های آنتی باکتریال

Rate this post

پژوهشگران روسی، نمونه جدیدی از پوشش های آنتی باکتریال ابداع نموده اند که کارآیی بلندمدت دارند و می توانند از عوارض ایمپلنت پیشگیری کنند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از فوراستیت نیوز، دانشمندان دانشگاه ملی مطالعات فناوری روسیه”(NUST MISIS)، پوشش های چندلایه آنتی باکتریال ابداع نموده اند که اثر بلندمدت دارد. این پوشش با بهره گیری از دی اکسید تیتانیوم اصلاح شده و چندین ماده ضدعفونی کننده تولید شده است. از این پوشش ها می توان در ایمپلنتولوژی جدید بعنوان یک لایه محافظ برای پیش گیری از عوارض ایمپلنت مانند التهاب و یا رد ایمپلنت بهره برد.
پوشش های آنتی باکتریال هم اکنون مورد بررسی قرار دارند برای اینکه جستجو برای جایگزین های آنتی بیوتیک های سنتی رو به افزایش است. این پوشش های آنتی باکتریال را می توان روی ایمپلنت ها نصب کرد تا از بروز التهاب ناشی از عفونت پیشگیری کند.
با این وجود، ابداع سطوح آنتی باکتریال و در عین حال زیست سازگار، مشکلی است که جامعه علمی سالها برای حل کردن آن تلاش می کند اما این مواد رویایی هنوز توسعه نیافته اند.
پوشش جدیدی که این گروه پژوهشی ابداع نموده اند، یک پوشش چندلایه است که خاصیت های محافظتی نانوذرات، پلیمرهای زیستی، داروهای ضد انعقاد و آنتی بیوتیک ها را دارد. آنتی بیوتیک ها و نانوذرات نقره، اثر آنتی باکتریال ایجاد می کنند؛ در صورتیکه “هپارین”(Heparin) از چسبیدن سلول های باکتری به سطح بافت پیشگیری می کند و مقدار ماده ضد باکتری را می کاهد.
“الیزاوتا پرمیاکوا”(Elizaveta Permyakova)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: روش به دست آوردن یک پوشش چندلایه، تلفیقی از چندین فناوری است. ابتدا با بهره گیری از پاشیدن “مگنترون” (magnetron)، یک پوشش نازک نانوساختار از ترکیب “TiCaPCON” به دست آمد. سپس ذرات نقره به پوشش اضافه شدند و بعد از آن یک لایه بیوپلیمر به آن افزوده شد که نقش حامل مولکول های هپارین و جنتامایسین را به عهده داشت.
دانشمندان، ترکیب شیمیایی لایه های پوشش به دست آمده را با پرتو مادون قرمز و “طیف سنجی فوتوالکترون پرتو ایکس”(XPS) مورد بررسی قرار دادند.
بر طبق نتایج بررسی های درون کشتگاهی، پوشش ها، سازگاری سلولی و کارآیی عالی آنتی باکتریال در مقابل باکتری “اشریشیا کلی”(E. coli) نشان دادند.
پرمیاکوا افزود: ترکیب چندین ماده ضد باکتری و یون های نقره با یک پوشش از جنس دی اکسید تیتانیوم که با کلسیم و فسفر اصلاح شده است، سازگاری زیستی و اثر آنتی باکتریال پوشش های به دست آمده را تا هفت روز تضمین می نماید.
بگفته سازندگان، از این پوشش ها می توان بعنوان اصلاح کننده های آنتی باکتریال ایمپلنت استفاده نمود. این کار با کاهش خطرات التهاب و تحریک رشد سلول های “استئوبلاست”(osteoblast)، ایمپلنت را تقویت می کند.
دانشمندان در حال برنامه ریزی هستند تا این پژوهش را به مرحله رشد پیش بالینی انتقال دهند.
این پژوهش، در مجله “Applied Surface Science” به چاپ رسید.