عاشق وب: بگفته معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری، پیش بینی می شود تا آخر دوره ۵ ساله اجرای طرح پشتیبانی از توسعه زیست بوم همراه، توسعه بازار و فناوری تولید گوشیهای هوشمند داخلی، صرفه جویی ارزی بیش از یک میلیارد دلار با تولید ۱۴ میلیون دستگاه گوشی همراه هوشمند و تبلت را شاهد باشیم.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، طی سالهای قبل، گوشیهایی که به اشکال مختلف در داخل تولید شده بودند، در بازار موجود بود اما موضوع تولید گوشی ایرانی مدتی پیش باز هم عنوان شد و از نیمه های سال ۱۳۹۸ بود که موضوع تولید گوشیهای جدید ایرانی، باز هم به یکی از مباحث حوزه فناوری اطلاعات راه پیدا کرد؛ آن هم تولید یک گوشی که ایرادهای مدلهای قبلی را برطرف کرده باشد و بتواند با نسخه های خارجی رقابت کند.
در این راستا ستار هاشمی -معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- اظهار نمود: با هدف عمل به منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال با عنوان «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» اجرای برنامه حمایتی دولت برای افزایش سهم بازار گوشیهای هوشمند تلفن همراه تولید داخل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شروع شد.
وی اشاره کرد: از سال ۹۸ شناسایی تولید تلفن همراه هوشمند، حرکت در عرضه و تقاضا، ظرفیت سازی در بازار و بهره مندی از ظرفیت اپراتوری در حوزه ارتباطات در قالب یک برنامه منسجم بصورت یک ماموریت ویژه در دستور کار معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت که لازم بود قبل از تخصیص و راهبری منابع مالی، اقدامات و تعاملات جدی با تمامی بازیگران و ذینفعان حوزه گوشی تلفن هوشمند صورت گیرد.
توسعه بازار و فناوری تولید گوشیهای هوشمند داخلی
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد: این معاونت برنامه حمایتی جامعی را با همکاری نهادهای ذی ربط همچون سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت صمت، مرکز ملی فضای مجازی و بخش خصوصی فعال در عرصه تولید و واردات گوشی همراه هوشمند پیگیری کرد در نهایت منجر به تدوین «طرح جامع پشتیبانی از توسعه زیست بوم همراه، توسعه بازار و فناوری تولید گوشیهای هوشمند داخلی» شد.
هاشمی درباره هدف اجرای این طرح توضیح داد: ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال در توسعه ارتباطات، بهره مندی اقشار جامعه از ابزارهای نوین ارتباطی، توسعه عدالت ارتباطی با تولید گوشی همراه هوشمند و تبلت بوسیله تامین زیرساخت های تولید شامل تامین فضای تولید، تست و ارزیابی محصولات و تامین مالی واحدهای تولیدی و در نهایت تحقق اهداف مصوب شورای عالی فضای مجازی در خصوص دستیابی به ۲۰ درصد از سهم بازار گوشیهای هوشمند به تولیدات داخلی تا سال ۱۴۰۴ همچون اهداف این طرح است.
وی ادامه داد: در طرح مذکور حمایت مالی بوسیله اعطای تسهیلات کم بهره و یارانه سود برای سرمایه گذاری ثابت، سرمایه در گردش، تحقیق و توسعه و صادرات محصولات در نظر گرفته شده است. با دستور و مساعدت رئیس جمهوری به نهادهای ذی ربط و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص تامین منابع مالی طرح از محل تبصره «۱۸» قانون بودجه در رابطه با وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، طرح مذکور با راهبری معاونت فناوری و نوآوری وزارت اجرا می شود.
فراخوان پشتیبانی از تولید گوشی همراه هوشمند و تبلت
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این معاونت با بیان «فراخوان پشتیبانی از تولید گوشی همراه هوشمند و تبلت» از تولیدکنندگان واجد شرایط دعوت می کند تا در این طرح ملی شرکت نمایند، این طرح برمبنای سیاست توسعه صنعتی زیست بوم همراه هوشمند تدوین شده است.
هاشمی اظهار داشت: مزایای اجرای این طرح شامل: جلب مشارکت تولیدکنندگان با مشخصه های تولیدیِ باکیفیت و تسهیل در دستیابی آنها به بازارهای جهانی و صادرات محصولات، ایجاد ظرفیت تولید با فناوری SKD با مشارکت و حمایت تولیدکنندگان برتر و ارتقای فناوری تولید حداقل بصورت CKD و افزایش عمق ساخت و توانمندی های داخلی و ایجاد مزیت رقابتی گوشی تلفن همراه ایرانی در بازار داخلی و بازار منطقه در سالهای اجرائیست.
وی ادامه داد: پشتیبانی از بخش عرضه (تولیدکننده) و تقاضا (مصرف کننده) با تاکید بر عدالت ارتباطی و نیز اقدامات بنیادی در حوزه تجهیزات همراه هوشمند همچون تحقیق و توسعه و دستیابی به فاز طراحی محصول، خدمات پایه و نرم افزار از خاصیت های دیگر این طرح است.
هدف گذاری برای تولید ۱۴ میلیون دستگاه گوشی همراه هوشمند و تبلت
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: پیش بینی می شود تا آخر دوره ۵ ساله اجرای این طرح، ایجاد اشتغال پایدار برای ۴۳هزار نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم و صرفه جویی ارزی بیش از یک میلیارد دلار با تولید ۱۴ میلیون دستگاه گوشی همراه هوشمند و تبلت را شاهد باشیم.
هاشمی اشاره کرد: علاوه بر حمایت های مالی مستقیم، پیش بینی شده است که برمبنای توافق های صورت گرفته با بانک ها و موسسات مالی پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی از منابع داخلی بانک ها انجام شده و وزارت متبوع در قالب دستورالعمل های قانونی نسبت به پرداخت یارانه سود تسهیلات مذکور اقدام نماید و این سبب تخصیص منابع مالی قابل توجهی بمنظور تامین و استقرار تجهیزات خطوط تولید می شود.
وی اشاره کرد: با مشارکت اپراتورها و باندلینگ خدمات ارتباطی روی سیمکارت منصوبه در گوشیهای ایرانی و تامین پلت فرم های فروش اقساطی گوشی به مصرف کنندگان نهایی بصورت B2B و B2C، حرکت خوبی در بخش تقاضای گوشی هوشمند تولید داخل ایجاد می شود و به اهداف در نظر گرفته شده در سهم بازار دست می یابیم.
منبع: عاشق وب
More Stories
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد
قدرتمندترین تراشه هوش مصنوعی انویدیا بیش از اندازه داغ می شود