آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

وزیر ارتباطات خبر داد سوپرکامپیوتر مریم در کشور راه اندازی می شود

Rate this post

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیاده سازی سوپر کامپیوتری به نام دانشمند ایرانی؛ مریم میرزاخانی آگاهی داد.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه بازدید از ابر کامپیوتر سیمرغ دانشگاه امیرکبیر با اعلان اینکه دومین سوپر کامپیوتر جمهوری اسلامی ایران راه انداری می شود، اظهار داشت: این ابر کامپیوتر با ظرفیت ۱۰۰ پتافلاپس به نام “مریم میرزاخانی، ” دانشمند ایرانی راه اندازی می شود.
وی اظهار داشت: این ابر کامپیوتر به نام “مریم” نامگذاری شده است.
جهرمی با اشاره به جزییات این طرح اظهار داشت: جهت راه اندازی سوپرکامپیوتر “مریم میرزاخانی” برای مجموعه های توانمند کشور فراخوانی منتشر خواهد شد و توانمندی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دراین زمینه مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی اشاره کرد: برمبنای فراخوان پخش شده، عملیات اجرائی این ابررایانه در یکی از دانشگاه های کشور اجرائی می شود.
بگفته وی سرمایه گذاری این طرح از طرف وزارت ارتباطات خواهد بود.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه در حوزه آی سی تی مشارکت دختران در بالاترین حد است، تصریح کرد: من به احترام تلاشهای زنان در این عرصه و با تصمیم گیری جمعی صورت گرفته دومین ابررایانه ایران را با عنوان “مریم” به یاد “مریم میرزاخانی” دانشمند بنام ایرانی نامگذاری کرده ایم.
جهرمی با اعلان اینکه سوپر کامپیوتر “مریم” صد برابر بیشتر از ظرفیت ابر کامپیوتر سیمرغ ظرفیت پردازش دارد، اظهار داشت: این ابررایانه از امروز از طرف پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیری می شود و ظرف مدت یک سال به نتیجه خواهد رسید.
وزیر ارتباطات با اشاره به شرایط کرونا اضافه کرد: با وجود ۱۳ میلیون دانش آموز، یک میلیون معلم، ۴ میلیون دانشجو، ۱۴۰ هزار استاد و ۷۰ هزار طلاب علوم دینی آموزشهای خودرا بوسیله زیرساختهای توسعه داده شده فضای مجازی اجرائی کرده اند.
وی با تاکید بر این که هوش مصنوعی قدرت بلامنازع دنیای امروز است و رقابت بر سر آن رقابت بر سر قدرت است، اشاره کرد: برمبنای پرسشنامه ای که در اختیار مراکز تحقیقاتی قرار دادیم، نیاز امروز کشور نیاز پردازشی است که بر طبق برآوردها کشور به ظرفیت پردازشی ۱۰ پتافلاپس نیاز دارد.
بگفته وی هم اکنون مراکز تحقیقاتی برای پردازش داده های خود از ظرفیتهای بین المللی استفاده می نمایند که علاوه بر زمان بر بودن به سبب تحریم ها نقل و انتقال پردشوار است.
جهرمی با اشاره به کاربردهای ابررایانه ها در حوزه های مختلف علمی، اشاره کرد: ابررایانه “سیمرغ” با همت جوانان کشور توسعه داده شده است، ولی این کافی نیست؛ چونکه ظرفیت این ابررایانه یک پتافلاپس است که نیاز کشور تا ۱۰ پتافلاپس برآورد شده است.
وزیر ارتباطات با تاکید بر این که در چند سال اخیر حوزه فناوری اطلاعات در ایران رشد شایان توجهی داشته است، افزود: حاکمیت و دولت از جوانان عقب مانده اند و ما در قانونگذاری عقب ماندیم که نیاز به تلاشهای بیشتری داریم.
وی همین طور با تاکید بر ضرورت مشارکت همگانی در انتخابات، اشاره کرد: در این راستا از طرف وزارت ارتباطات بسته های اینترنتی برای کاندیداهای تایید صلاحیت شده در نظر گرفته می شود.