آذر ۳, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

بازرسی ها، واردات گوشی فیک بازار را تایید نکردند

Rate this post

به گزارش عاشق وب دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به اینکه گوشیهای وارداتی در فرآیندهای مختلف از تایید نمونه توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بازرسی های سازمان حمایت، بررسی می شود، اظهار داشت: اگر احصا شود که کالای واردشده توانسته این همه سامانه را دور بزند، باید فکری برای این مورد کرد که تابحال این مورد تایید نشده است.
امیر اسحاقی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ماهیت کالای فیک تلفن همراه هم اکنون وجود ندارد، توضیح داد: از زمانی که با همت دولت و حمایت انجمن واردکنندگان طرح رجیستری اتفاق افتاد، زمانی که IMEI گوشی را وارد سامانه همتا کنید، سامانه همتا با سیستم بین المللی gsma (انجمن بین المللی شبکه های موبایل) خروجی می گیرد و تطابق می دهد. شما نمی توانید کالایی را که IMEI و برند مشخصی دارد وارد سیستم کرده و یک کالای دیگر وارد سیستم کنید، ازاین رو چیزی به اسم گوشی فیک نداریم.
وی با اشاره به اینکه عنوان شده تعداد محدودی، حدودا کمتر از ۱۰۰۰ گوشی فیچرفون یا کیبوردی یا غیرهوشمند وارد کشور شده که تولید یک کشور دیگر بوده است، اظهار داشت: اول این که در مورد تولید کشورهای مختلف، قانون گذار محدودیتی قرار نداده است. با این وجود این مورد در سازمان حمایت بعنوان متولی امر، مورد بررسی قرار گرفت و در صورتیکه هرگونه شکایتی وجود داشته باشد به این سازمان ارجاع می شود تا بررسی شود. ما هم در صورتیکه هرگونه تخلفی محرز شود، موافقیم که برخورد جدی با متخلفان صورت گیرد.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در ادامه با اشاره به اینکه بازرسی سازمان صمت و سازمان حمایت و سامانه جامع گارانتی چنین موردی را تایید نکردند، اضافه کرد: سالانه ۱۵ میلیون گوشی وارد کشور شده و در فرآیندهای مختلف بررسی می شود. آزمایش استاندارد و تایید نمونه که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وابسته به وزارت ارتباطات انجام می شود، بعد از آن باز هم توسط بازرس های سازمان حمایت، نمونه برداری انجام می شود. این فرایند تحت کنترل است. اگر احصا شود که کالای واردشده توانسته این همه سامانه را دور بزند، آن وقت در کارگروه تخصصی تلفن همراه وزارت صمت باید فکری برای این مورد کرد.

ارسال IMEI به سامانه همتا، بهترین راه استعلام اصالت گوشی
اسحاقی تصریح کرد: در نهایت به جهت اینکه خیال مصرف کنندگان راحت باشد می توانند با شماره گیری کد دستوری ستاره ۷۷۷۷ مربع، استعلام اصالت دستگاه را بگیرند. وقتی IMEI دستگاه را به این سرشماره ارسال می کنند که مرجع مستقیم سامانه همتاست، بلافاصله به آنها اعلام می شود که کالا توسط چه شرکتی وارد شده، گارانتی اش چیست و چقدر زمان دارد. ما به دنبال این هستیم که قیمت برای مصرف کننده هم طی یک پیامک ارسال شود. اگر اطلاعات واردشده با پیامک ارسال شده تطابق نداشته باشد، می توانند به بازرسی صمت، اتحادیه ها، تعزیرات و سازمان حمایت شکایت کنند، پیگیری کرده و سریعا جواب می گیرند. چون چنین مواردی به سرعت پیگیری می شود.
وی افزود: ما حدود ۶۰۰ شرکت مجوزدار برای واردات موبایل داریم که ۵۰ درصد آنها فعال می باشند و حداقل یک مرتبه به صورت عمده گوشی وارد کرده اند. برای نظارت دقیق روی این شبکه، یک سامانه جامع گارانتی وجود دارد که رتبه بندی دقیق خدمات را انجام می دهد که به دنبال اجرایی کردن آن هستیم که مردم بدانند با چه گارانتی گوشی بخرند بهتر است. مورد دیگر رتبه بندی خود واردکنندگان از نظر کیفیت و بسته بندی و ارزش افزوده است که در کمیته تخصصی به دنبالش هستیم. در آن صورت مردم اطلاع بهتری خواهند داشت. چون انتخاب بین این همه شرکت و کالا کار پیچیده ای است.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل تصریح کرد: اما هم اکنون بهترین مرجع جهت بررسی، همین کد دستوری #۷۷۷۷* و یا استفاده از سامانه hamta.ir است که میتوان IMEI را وارد کرده و بلافاصله استعلام اصالت گوشی انجام می شود. اگر گوشی اصالت داشته باشد یعنی مجموعه وزارت صمت کشور تایید کرده که این گوشی توسط واردکننده قانونی وارد شده و فرآیندهایش طی شده است. اگر خریدار با مشکلی روبه رو شود، هر فروشنده ای باید تا یک هفته گوشی را برای خریدار تعویض کند و سازمان حمایت هم قانونی دارد که اگر گوشی مشکل ذاتی داشته باشد، تا ۳۰ روز فرصت تعویض وجود دارد. همه این مراجع از فروشنده و خدمات دهنده موظفند که این خدمات را به مردم عرضه کنند.

با متخلفان برخورد می شود
اسحاقی با اشاره به اینکه ایران کشور پر رقابتی است و وقتی این همه کالای مشابه وارد می کنند، هم به دنبال این هستند که کیفیت بهتر و خدمات بهتری عرضه کنند، اضافه کرد: درمورد ادعای واردات گوشی فیک بمحض این که توسط بازرسان سازمان حمایت، تخلف شرکتی احصا شود، درصدد برخورد با متخلف هستیم. اگر تخلفی از جانب هر شرکتی، هر فروشگاه و هر شخص حقیقی یا حقوقی در زنجیره تأمین و توزیع موبایل وجود دارد، باید با متخلف برخورد شود.
وی افزود: به هر حال، ۶۰۰ شرکت و ۷۵ هزار واحد صنفی و عمده فروشان واسط این حوزه نظارت مستمر لازم دارد و نمی توان با قطعیت گفت تخلفی وجود ندارد. اما لازم است تا جای ممکن این تخلفات محدود شود و درصورت بروز تخلف، برخورد جدی شود تا از تکرار جلوگیری نماید. باآنکه حتی بروز یک تخلف هم نباید اتفاق بیفتد، اما از میان ۱۵ میلیون گوشی وارداتی، مهم این است که خاطر عمومی مردم نگران نشود، بلکه فرایند باید اصلاح گردد تا دراین حجم تخلفی صورت نگیرد.

منبع: