یک کارشناس در ارزیابی خود از موضوعات و سوالات مطرح شده در اولین مناظره کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ اظهار داشت: نامزدها باید درباره این موضوعات صحبت کنند که مشکلات مدیریت اینترنتی چه مواردی بوده و برای آن چه راه حل و برنامه ای دارند؛ باید بگویند دسترسی مردم به شبکه های اجتماعی و فضای اینترنت بعنوان دسترسی همگانی چطور خواهد بود؟
مهدیس پرپنچی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه هر روزه با موضوع سرعت و کیفیت اینترنت مواجه هستیم و نیاز به گفتن ندارد که وضعیت اینترنت خوب نیست، اظهار نمود: طبیعتا از نامزدهای ریاست جمهوری انتظار نداریم که بگویند وضعیت اینترنت در ایران خراب است؛ همه این مساله را در هر سطحی درک می کنند اما این که چطور می توانست درست باشد و چه برنامه ای برای بهبود وضعیت دارند، اهمیت دارد. اما این سوال هم مطرح است که چه ابزاری برای اندازه گیری عملکرد دولت دوازدهم با محوریت آقای آذری جهرمی وجود دارد که مشخص نماید چه اقداماتی را برای بهبود کیفیت اینترنت انجام نداده اند؟
وی افزود: ما نمی دانیم این دولت به چه منابع و ابزارهایی نیاز داشت و آیا دسترسی به این ابزارها موجود بود و نمی دانیم موانع و محدودیت ها چه بودند. از طرفی باید قضاوت نماییم که آیا می توانست اقدامات مورد نظر را انجام دهد یا خیر و دولت بعدی چه کارهایی می تواند انجام دهد. نمی توان بدون نگاه کارشناسی درباره این مسائل قضاوت کرد. حالا باید دید کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری چه می کنند. ابتدا باید درباره ریشه های مشکلات اینترنت صحبت کنند. اگر ریشه ها عامل محدودکننده نداشته و فقط کم کاری کارشناسی و مدیریت بود، باید دید چطور می توان این مسائل را حل کرد.
این کارشناس و فعال حوزه فناوری اطلاعات اصرار کرد که مسئله مورد انتظار مردم در زمینه دسترسی به شبکه های اجتماعی این است که راه های محدودکننده برداشته شود و همه دسترسی برابر و آزادی به این شبکه ها داشته باشند.
پرپنچی اظهار نمود: یکی از دلایلی که هم اکنون در زمینه اینترنت، با سختی روبرو می باشیم، این است که برای خواندن خبر و نوشتن نظر در یک شبکه اجتماعی باید فیلترشکن روشن نماییم، بعد جهت استفاده از یک سایت داخلی، باید فیلترشکن را خاموش نماییم بدین ترتیب، قسمتی از وقت و انرژی سر این مساله تلف می شود. از طرفی کار کردن یا نکردن فیلترشکن هم مسئله ای است، برای اینکه درباره حفاظت از اطلاعات خودمان دغدغه داریم.
وی با اعلان اینکه کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ باید درباره این موضوعات صحبت کنند که مشکلات مدیریت اینترنتی چه مواردی بوده و برای آن چه راه حل و برنامه ای دارند، اضافه کرد: باید بگویند دسترسی مردم به شبکه های اجتماعی و فضای اینترنت بعنوان دسترسی همگانی چطور خواهد بود؛ این دو مسئله ای است که باید به آن پرداخته شود. یک نکته خیلی مهم این است که مدیریت شبکه های مجازی بستن این شبکه ها نیست. این یک اشتباه بزرگ است که اگر برخی شبکه ها را بسته و دسترسی مردم قطع شود، می توان محتوای فضای مجازی را مدیریت کرد.
این کارآفرین اشاره کرد: زمانی که شبکه های اجتماعی را محدود می نماییم، والدین به این شبکه ها دسترسی ندارند اما جوان ها به سبب کنجکاوی، دسترسی لازم را جهت استفاده از این شبکه اجتماعی پیدا می کنند و در این صورت دیگر قادر به مدیریت آنها نیستیم. وقتی دسترسی والدین به شبکه هایی چون توییتر و یوتیوب بسته شود و فرزند خانواده مطالبی را ببیند که نمی توان سازگار با این مسائل، راه های تربیتی را انتخاب نمود، چطور می توان نوجوان خانواده را مدیریت کرد؟
پرپنچی اشاره کرد: یکی از موضوعات مهم این است که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شفاف بگویند درباره دسترسی به شبکه های مجازی چه نگاهی دارند.
More Stories
از سوی اپسکو و دانشگاه های چین؛ فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا
یک ایرانی مدیر ارشد مالی ایکس شد
معرفی و بررسی انواع فلزیاب