آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

ستاری در مراسم رونمایی از ۹ محصول فناورانه راهبردی حوزه اقتصاد دیجیتال و خلاق: فناوری های نوظهور طبق فرهنگ و سنت های کشور بومی سازی شود

Rate this post

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در بازدید از محصولات جدید حوزه اقتصاد خلاق و دیجیتیال با اشاره به بازار داغ فناوری های نوظهور در کشور، اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری حامی و پشتیبان این محصولات است. البته تنها ورود به حوزه فناوری های نوظهور کافی نیست، بلکه باید این فناوری ها طبق فرهنگ و سنت های کشور بومی سازی شود.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، سورنا ستاری در مراسم رونمایی از ۹ محصول فناورانه راهبردی و ارزبر حوزه اقتصاد خلاق و دیجیتال بعد از بازدید از این محصولات جدید، بیان کرد: شرکت هایی که به حوزه فناوری های نوظهور ورود می کنند، کار بزرگی انجام می دهند و باید مورد حمایت های مادی و معنوی قرار گیرند. ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از حامیان سرسخت این شرکتها است.
ستاری افزود: هدف از برگزاری چنین رونمایی هایی «معرفی محصولات و خدمات جدید»، «تشویق و ترغیب شرکتها به فعالیت بیشتر و رقابت در این عرصه ها» و «افزایش حمایت های صورت گرفته از آنها» است. معاونت علمی حامی شرکت هایی است که در زمینه های فناورانه خدمات ارائه می کنند، به ویژه فناوری های نوظهور که بازار داغ و توسعه یافته ای دارند.
وی اشاره کرد: بلاکچین، فناوری های ارتباطات و اطلاعات، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و غیره همچون این حوزه های فناورانه ای است که در دنیا به سرعت رشد کرده است و در ایران هم شرکت های زیادی به آن ورود کرده اند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به وجود شرکت های زیاد فعال در زمینه هوش مصنوعی در کشور، اظهار داشت: ایران از این نظر وضعیت خوبی دارد و نخبگان و سرآمدان علمی به این حوزه ورود خوبی داشته اند. هم اکنون بزرگ ترین شرکت های هوش مصنوعی منطقه در ایران شکل گرفته اند. این شرکتها با نوآوری ها و خلاقیت های خود توانسته اند به مجموعه هایی قابل اتکا در کشور و منطقه بدل شوند و محصولات و خدماتی در بازار بین المللی ارائه نمایند.
رییس بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: اما تنها ورود به حوزه فناوری های نوظهور کافی نیست، بلکه باید این فناوری ها طبق فرهنگ و سنت های کشور بومی سازی شود و در اختیار مردم قرار گیرد. ایرانیزه کردن این خدمات و فعالیت ها ضروری و مهمست.
ستاری افزود: فناورانی که به این حوزه ورود می کنند کار سختی دارند؛ اما بازار این حوزه بسیار گسترده و زودبازده است، بنا بر این نتیجه فعالیت ها خودرا به سرعت بروز می دهد. این مساله یکی از نقاط مثبت فناوری های نوظهور خصوصاً در حوزه اقتصاد دیجیتال است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همین طور آینده این حوزه را بسیار روشن دانست و اظهار داشت: باید از شرکت هایی که به فناوری های پیشرو ورود کرده اند، حمایت نماییم و رسیدن ایده ها و محصولات آنها به بازار را هم سرعت دهیم. مثلا یکی از این حوزه ها هوش مصنوعی است که کاربرد فراوانی در حوزه آموزش، بانکداری و غیره دارد.
بازار فناوری های نوظهور راتوسعه می دهیم
مهدی محمدی، دبیر ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این مراسم اظهار داشت: ستاد در تلاش است تا از فناوری های نوظهوری چون بلاکچین و هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء حمایت جدی کند، بنا بر این شرکت های ورود کرده به این حوزه را مورد حمایت قرار داده است.
وی اضافه کرد: در ضمن این چند سال ۳۰ شتاب دهنده دراین زمینه شکل گرفته است که بصورت تخصصی در زمینه فناوری های نوظهور فعالیت می نمایند.
به گفته محمدی، توسعه بازار فناوری های نوظهور یکی از اولویت های ستاد است و معاونت علمی در تلاش است تا بازار این حوزه را به شکلی جدی و مطمئن توسعه دهد.
صنایع خلاق در دنیا بازاری به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری دارد
پرویز کرمی، دبیر ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق نیز در این مراسم، اظهار داشت: در زمینه هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و بلاکچین از توانایی خوبی برخورداریم و در زمینه هوش مصنوعی رتبه ۱۸ دنیا از آن ایران است و ایران از نظر فعالیت شرکت های خلاق وضعیت خوبی دارد و محصولات و خدمات ارائه شده دراین زمینه بسیار قابل توجه و سودده است.
کرمی اشاره کرد: صنایع خلاق در دنیا بازاری بزرگ به عدد ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار دارد و گردش مالی این حوزه بسیار باارزش و قابل توجه است. در ایران هم باید بیشتر به صنایع و اقتصاد خلاق دقت کنیم.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به این که توسعه صنایع خلاق در هر حوزه ای، باارزش است، اضافه کرد: این کار ضمن اشتغالزایی برای کشور، به ایجاد یک بازار رقابتی و رفع چالش های موجود در این عرصه نیز کمک می نماید.
معرفی محصولاتی که رونمایی شدند
محصول بلاکچین همچون محصولات رونمایی شده است، با این محصول می توان چند کلیک و بدون نیاز به نیروی متخصص یک اپلیکیشن مبتنی بر بلاکچین های سازمانی را توسعه داد.
محصول بسته نرم افزاری مدیریت عملکرد تجهیزات، محصولی است که توانایی جمع آوری داده، یکپارچه سازی، تصویرسازی و تحلیل را دارد تا هدف اختصاصی بهبود عملکرد، قابلیت اطمینان، کاهش هزینه ها، افزایش تولید و راندمان را تامین کند.
آزمایشگاه XR نیز که توسط پژوهشگران دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی طراحی شده امروز رونمایی گردید، این نرم افزار از فناوری واقعیت مجازی بهره برده است تا با خلق یک سناریوی واقع گرایانه، امدادرسانی و ایمن سازی محیط مدرسه را بصورت تعاملی با دانش آموزان بیاموزد و مورد ارزیابی نیز قرار دهد.
محصول پلت فرم صدور و مدیریت برات دیجیتام مبتنی بر تکنولوژی دفترکل توزیع شده است که شرکت طراح آن راهکاری برای مدیریت برات بعنوان یکی از اسناد تجاری بر بستر دفتر کل توزیع شده را فراهم نموده است تا کاربران بتوانند از این طریق کلیه پروسه انتشار تا ابطال درخواست احتمالی را انجام دهند.
محصول کارا پلت فرم نیز بر بستر نرم افزاری مبتنی بر ابر است که به کسب و کارهای دارای محصولات هوشمند، خدمات زیرساخت داده ای و یکپارچه سازی ارائه می کند. این محصول توسط مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء به تولید رسیده است.
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دو محصول نوآوری در پیکره و فناوری گفتگوی روزمره زبان فارسی و همین طور سکوی واقعیت افزوده از دیگر محصولات رونمایی شده هستند.