عاشق وب: رصدخانه پویایی شناسی خورشید (SDO) ناسا بتازگی مجموعه ای از فوران های حاصل از لکه خورشیدی را ثبت کرده است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، فیلم جدیدی که این رصدخانه پویایی شناسی ثبت کرده مجموعه ای از فوران های لکه خورشیدی طی یک فعالیت پنج ساعته را نشان میدهد.
لکه های خورشیدی مناطقی هستند که در سطح خورشید تاریک به نظر می رسند، برای اینکه خنک تر از مناطق دیگر هستند البته بازهم آنها بسیار داغ هستند و دمای آنها حدود ۶۵۰۰ درجه فارنهایت است. نکته جالب این است که این لکه های خورشیدی می توانند چندین برابر بزرگتر از تمام سیاره زمین شوند. این مجموعه از فوران های اخیر در لبه خورشید رخ داده است.
رصدخانه پویایی شناسی خورشید یکی از ماهواره های ناسا است که از سال ۲۰۱۰ و زمانی که از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب شد، خورشید را رصد می کند.
روز گذشته ناسا در سایت خود اعلام نمود خورشید ۲۸ اکتبر ۲۰۲۱ در ساعت ۱۱: ۳۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی یک شراره خورشیدی قابل توجه ساطع می کند. رصدخانه پویایی شناسی خورشید که بطور مداوم خورشید را رصد می کند نیز تصویری از این رویداد ثبت کرده است.
محل انفجار درست در پشت لبه خورشیدی پنهان شده است. جالب اینجاست که لکه های خورشیدی فقط در مقابل چهره درخشان خورشید تاریک هستند. اگر بتوان یک لکه متوسط خورشیدی را از خورشید جدا کرده و آنرا در جای دیگری در آسمان شب قرار داد، این لکه حدودا به اندازه یک ماه کامل روشن خواهد بود.
لکه های خورشیدی در مناطقی که میدان های مغناطیسی قوی هستند، شکل می گیرند. میدان های مغناطیسی قدرتمند در مجاورت لکه های خورشیدی مناطق فعالی را روی خورشید ایجاد می کنند که آنها نیز به نوبه خود اغلب سبب ایجاد کارهایی مانند شراره های خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی (CMEs) می شوند. خروج جرم از تاج خورشیدی فورانِ پر جرم از باد خورشیدی و افزایش میدان های مغناطیسی است که از تاج خورشید بیرون می آید و در فضا منتشر می شود.
این رویدادها علاوه بر آنکه می توانند خطراتی را برای فضانوردان ایجاد کنند، به ماهواره ها نیز لطمه رسانده و سیستم های ارتباطی روی زمین را خراب می کنند. لکه های خورشیدی یک رخداد رایج هستند که بطور معمول در هنگامیکه خورشید در فعال ترین حالت خود (بیشینه خورشیدی) قرار دارد مشاهده می شوند.
“بیشینه خورشیدی”(solar maximum) نشان دهنده حد وسط چرخه خورشیدی که حدود ۱۱ سال طول می کشد، است. در همین حال، “کمینه خورشید”(solar minimum) دوره ای از زمان کاهش فعالیت خورشید است که طی آن لکه های خورشیدی و شعله های خورشیدی کمتری نیز دیده می شوند. این کاهش فعالیت خورشید اغلب موجب خنک شدن موقتی جو زمین می شود.
زمانی که خورشید بین سالهای ۱۶۵۰ و ۱۷۱۰ وارد چرخه کمینه خود شد ناسا اظهار داشت که زمین وارد حالت “یخ زدگی عمیق” شده است. ما حالا حدودا در شروع چرخه خورشیدی فعلی که چرخه خورشیدی ۲۵ نام دارد و از دسامبر ۲۰۱۹ شروع شده، قرار داریم. انتظار می رود چرخه خورشیدی ۲۵ در سال ۲۰۲۵ به اوج خود رسیده و تا حدود سال ۲۰۳۰ نیز ادامه یابد.
منبع: عاشق وب
More Stories
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد
قدرتمندترین تراشه هوش مصنوعی انویدیا بیش از اندازه داغ می شود