مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران درصدد است تا در زادروز ابونصر فارابی در آذرماه رویداد ˮروز ملی شهر هوشمند ۱۴۰۰ˮ خواهدنمود و طی آن سامانه رتبه بندی شهرهای ایران در زمینه هوشمند سازی رونمایی می شود.
دکتر امین فرجی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران در گفت و گو با ایسنا، مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران را مرکز تحقیقاتی در دانشگاه تهران دانست که به مدت ۲ سال درحال فعالیت است و اظهار داشت: از شروع تاسیس این مرکز، فضای تعاملی را میان بخش های مختلف برای ایجاد شهر هوشمند ایجاد کردیم.
وی ایجاد کمیته ملی شهر هوشمند را یکی از اقدامات این مرکز نام برد و تصریح کرد: کارفرمای این کمیته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است و ما بعنوان دبیرخانه این کمیته، فاز اول آنرا اجرائی کردیم و وارد فاز دوم این طرح شدیم.
فرجی، آشنایی بازیگران فعال در اکوسیستم هوشمندسازی با یکدیگر و جلوگیری از انجام کارهای موازی را از اهداف ایجاد این کمیته دانست و تصریح کرد: این کمیته فضایی را ایجاد خواهدنمود که بازیگران این حوزه به دور جمع شوند و بر این اساس از سال قبل برگزاری رویداد “روز ملی شهر هوشمند ۱۴۰۰” را در دستور کار قرار دادیم.
وی دلیل انتخاب روز ۴ آذر ماه هر سال را زادروز ابونصر فارابی “واعظ نظریه آرمان شهر” عنوان نمود و اظهار داشت: ما بوسیله دانشگاه تهران در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کردیم که این روز در تقویم کشور بعنوان یک روز ملی ثبت گردد که تا حالا اجرائی نشده است، ولی ما از سال قبل برگزاری رویداد شهرهوشمند را شروع کردیم.
رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند با اعلان اینکه این رویداد در سال قبل به سبب کرونا بصورت مجازی برگزار شد، افزود: برای برگزاری این رویداد امسال پیش نشست هایی را در زمینه های شهر هوشمند، حمل و نقل، استارت آپ ها و آموزش شهر هوشمند برگزار کردیم و رویداد اصلی در روز پنج شنبه ۴ آذر ماه با حضور بخش های خصوصی و دولتی و با حمایت مجمع تشکل های دانش بنیان ایران در اتاق تجاری ایران برگزار می شود.
برنامه های جنبی شهر هوشمند
عضو هیات علمی دانشگاه تهران از رونمایی از سامانه رتبه بندی شهرهای هوشمند در ایران در رویداد ملی شهر هوشمند آگاهی داد و اظهار داشت: این سامانه در این مرکز راه اندازی شده و مقرر است در رویداد رونمایی شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در کشور شهر هوشمند داریم که بتوانیم رتبه بندی کنیم، توضیح داد: یکی از عناوینی که دراین زمینه مطرح می شود، این است که وقتی موضوعی چون هوشمند سازی در کشور مطرح می شود بطور هیجانی بخش های مختلف به این سمت می روند و تصور بر این است که اگر چند پارامتر اجرائی شود، شهر هوشمند به وجود آمده در صورتیکه به این صورت نیست.
فرجی با اشاره به تجارب دنیا در حوزه هوشمندسازی شهرها، اظهار داشت: در خیلی از کشورها با وجود تحولات گسترده در این عرصه، اعلام می کنند که ما در ایجاد “شهرهای هوشمند” در سطح “الفبای” آن هستیم و ما هنوز به این سطح هم نزدیک نشده ایم.
وی با تاکید بر ضرورت ارائه معیارهایی برای سنجش حداقلی برای هوشمندسازی شهرها، اشاره کرد: این معیارها می تواند مشوق هایی دراین زمینه باشد تا شهرها خودرا بر طبق این معیارها مقایسه کنند و این سامانه می تواند معیارها و استانداردهای هوشمندسازی شهرها را عرضه نماید. بر طبق این معیارها و استانداردها، شهرهای کشور می توانند وضعیت خودرا در زمینه های پسماند، حمل و نقل و غیره بسنجند و ببینند که چه گام هایی دراین زمینه برداشته اند.
جایزه شهر هوشمند به جمع جوایز نوآوری اضافه می شود
رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند با اشاره به حضور سخنرانانی از کشورهای امریکا و اسپانیا در این رویداد، تصریح کرد: برگزاری دو پنل “حکمرانی هوشمند” و “تحول هوشمند” از دیگر برنامه های این همایش بشمار می رود.
فرجی از اعطای جایزه شهر هوشمند در رویداد “روز ملی هوشمندسازی شهرها” در سال آینده آگاهی داد و اظهار داشت: در رویداد امسال رونمایی از سند شهر هوشمند، اکوسیستم شهر هوشمند و معرفی و رونمایی از برخی دستاوردهای این مرکز اجرا می گردد.
سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید
More Stories
مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد