شرکت فضایی خصوصی ˮاسپیس ایکسˮ ۴۷ ماهواره اینترنتی ˮاستارلینکˮ را به فضا پرتاب کرد و با یازدهمین فرود پیشران اصلی این موشک، رکورد جدیدی را به نام خود ثبت نمود.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، روز گذشته یک موشک دو مرحله ای “فالکون ۹” حامل ۴۷ ماهواره اینترنتی “استارلینک”(Starlink) از مرکز فضایی “کندی” در فلوریدا به فضا پرتاب شد و حدود ۹ دقیقه بعد، مرحله اصلی این موشک با فرودی عمودی بر روی قایق بدون سرنشین شرکت “اسپیس ایکس” به نام “فقط درستورالعمل ها را بخوان”(Just Read the Instructions) در اقیانوس اطلس و در فاصله چند صد کیلومتری سواحل فلوریدا به زمین بازگشت.
این فرود موفقیت آمیز، یازدهمین فرود تقویت کننده موشک “فالکون ۹” بود که رکورد استفاده مجدد از این موشک توسط “اسپیس ایکس” را شکست.
“اسپیس ایکس” می گوید این تقویت کننده تا قبل از این در ماموریت های “GPS III SV03 ” در ژوئن ۲۰۲۰، “Turksat 5A” در ژانویه ۲۰۲۱، “Transporter 2” در ژوئن ۲۰۲۱ و هفت ماموریت پرتاب ماهواره های “استارلینک” استفاده شده بود.
پروازهای گسترده و پرتعداد، یک اولویت برای “اسپیس ایکس” و بنیان گذار و مدیر عامل آن “ایلان ماسک” است، که اغلب گفته است استفاده مجدد و بازیابی کامل و سریع سخت افزارهای فضایی، پیشرفت کلیدی مورد نیاز برای مساعدت با بشریت برای استعمار مریخ و دستیابی به اهداف بلندپروازانه اکتشافات فضایی است.
“استارلینک” سرویس اینترنت ماهواره ای “اسپیس ایکس” است که نخستین زیرساخت آن در سال ۲۰۱۹ افتتاح شد. این شبکه بتازگی در پی حمله روسیه به اوکراین در اختیار شهروندان این کشور قرار گرفته است و “ایلان ماسک” ۵۰ پایانه “استارلینک” را به اوکراین فرستاده است، چونکه تهاجم روسیه در دسترسی به اینترنت در اوکراین اختلال به وجود آورده است.
پرتاب روز گذشته، ششمین ماموریت “استارلینک” در سال ۲۰۲۲ میلادی بود. همه این پرتاب ها تا حالا موفقیت آمیز بوده اند، اما ماموریت سوم که در تاریخ ۳ فوریه انجام شد، تحت تأثیر یک طوفان خورشیدی قرار گرفت. “اسپیس ایکس” در آن زمان اعلام نمود که طغیان خورشید موجب ایجاد طوفان ژئومغناطیسی در زمین شد که چگالی جو زمین را به اندازه ای افزایش داد که ۴۰ ماهواره از ۴۹ ماهواره “استارلینک” را که هنوز به ارتفاع عملیاتی خود صعود نکرده بودند، پایین آورد.
در هفته ها و ماه های آتی پرتاب های بیشتری از “استارلینک” در راه خواهد بود. این شرکت قبل از این بیش از ۲۰۰۰ ماهواره “استارلینک” را به مدار نزدیک زمین تحویل داده است، اما مجوز پرتاب ۱۲ هزار ماهواره را در اختیار دارد و درخواست کرده است تا حداکثر ۳۰ هزار ماهواره دیگر را به مدار زمین ارسال نماید.
سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید
More Stories
مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد