آذر ۴, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

پنج هزارمین سیاره فراخورشیدی کشف شد

Rate this post

ستاره شناسان طی بررسی های جدید خود، از کشف پنج هزارمین سیاره فراخورشیدی اطلاع داده اند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، کشف سیارات فراتر از منظومه شمسی ما حالا به یک نقطه عطف بزرگ رسیده است. ستاره شناسان از کشف پنج هزارمین سیاره فراخورشیدی اطلاع داده اند و باور دارند که احیانا صدها میلیارد نمونه دیگر هم برای شناسایی باقی مانده است.
این نقطه عطف بعد از تأیید گروه جدیدی متشکل از ۶۵ سیاره فراخورشیدی مشخص شد که با کمک سیگنال های به دست آمده از داده های مأموریت دوم “تلسکوپ فضایی کپلر” (Kepler Space Telescope) مورد تایید قرار گرفت و مجموع سیارات کشف شده تابحال را به ۵۰۰۰ مورد رساند. در بین این گروه، منظومه جدیدی متشکل از پنج سیاره کوچک وجود دارد که به دور یک ستاره کوتوله قرمز معروف به “K2-384” می چرخند. بیشتر تازه واردهای دیگر، ابرزمین ها و مینی نپتون ها و همینطور چند نمونه به اندازه مشتری هستند.
بیشتر از ۵۰۰۰ سیاره ای را که تابحال کشف شده اند، غول های گازی شبیه به مشتری و زحل، غول های یخی شبیه به نپتون و اورانوس و ابرزمین های سنگی را شامل می شوند که هیچ نمونه ای از آنها در منظومه شمسی وجود ندارد. سیارات زمین سان کوچکتر، تنها بخش کوچکی از سیارات فراخورشیدی کشف شده را می سازند.
اولین سیاره فراخورشیدی در سال ۱۹۹۲ کشف شد. سرعت اکتشاف با پرتاب تلسکوپ فضایی کپلر در سال ۲۰۰۹ افزوده شد که مسئول کشف بیشتر از دو سوم سیارات فراخورشیدی تاییدشده است. بعد از آن، تلسکوپ “تس” (TESS) در سال ۲۰۱۸ پرتاب شد و هنوز مشغول کشف سیارات فراخورشیدی است.
بیشتر سیاراتی که تابحال کشف شده اند، از نظر کیهانی در نزدیکی ما هستند و این نشان دهنده تعداد بی شمار سیاراتی است که می توانند وجود داشته باشند.
“جسی کریستینسن” (Jessie Christiansen)، سرپرست علمی آرشیو سیارات فراخورشیدی ناسا اظهار داشت: از ۵۰۰۰ سیاره فراخورشیدی شناخته شده، ۴۹۰۰ سیاره در فاصله چند هزار سال نوری ما قرار دارند. بدین ترتیب، امکان دارد که سیارات بیشتری در کهکشان ما وجود داشته باشند که هنوز آنها را پیدا نکرده ایم. تعداد این سیارات می تواند بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد مورد باشد و این حیرت آور است.
مأموریت های آینده مانند “تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن” (NGRST) به جستجو کمک خواهند کرد. “تلسکوپ فضایی جیمز وب” (James Webb Space Telescope) هم به ستاره شناسان کمک خواهد نمود تا سیارات شناخته شده را با جزئیات بیشتری توصیف کنند.
این پژوهش، در مجله “Astronomical Journal” به چاپ رسید.

منبع: