آذر ۴, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

برگزاری رویداد تخصصی فناوری های تحول آفرین و کشاورزان پیشرو

Rate this post

به گزارش عاشق وب، رویداد تخصصی یک روزه فناوری های تحول آفرین و کشاورزان پیشرو با مشارکت آکادمی همراه و بخش کسب و کار سازمانی همراه اول برگزار گردید.

به گزارش عاشق وب به نقل از از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، رویداد تخصصی «فناوری های تحول آفرین و کشاورزان پیشرو» با حضور مدیران هلدینگ های بزرگ و پیشرو صنعت کشاورزی و با مشارکت اداره کل فروش سازمانی همراه اول امروز چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ در محل ساختمان ستاره ونک تهران برگزار گردید.
در این رویداد یک روزه، ضمن معرفی کاربردهای فناوری های تحول آفرین در کشاورزی، ظرفیت های همراه اول در حوزه هوشمندسازی این صنعت عرضه و زمینه های همکاری با این شرکت ها تشریح شد.
زیرساخت های اجرای پروژه های هوشمندسازی در همراه اول فراهم است
مصطفی درجزی مدیرکل کسب و کار سازمانی همراه اول در این رویداد با اشاره به اینکه از دو سه سال قبل فعالیتهای در رابطه با هوشمندسازی را به شکل جدی شروع کرده ایم و سال قبل هم رویداد «جایزه سال هوشمندسازی» را با هدف یافتن راهکارهایی برای حل بعضی از بزرگترین چالش های اجتماعی و زیست محیطی کشور برگزار کردیم، اظهار داشت: یکی از محورهای آن رویداد در ارتباط با «کشاورزی» بود و به دنبال آن بودیم تا با بکارگیری ابزارهای فناورانه و در کنار اتکاء به خلاقیت و نوآوری جوانان ایرانی، راهکارهایی را برای حل بعضی از بزرگترین چالش های اجتماعی و زیست محیطی کشور بیابیم.
وی افزود: پس از سخنرانی مقام معظم رهبری در این عرصه و تأکیدات ایشان، به شکل جدی تر این مقوله در دستور کار گروه همراه اول قرار گرفت و همواره دنبال مدل اقتصادی بودیم که هیچ هزینه ای برای کشاورز نداشته باشد.
درجزی زیرساخت های اجرای پروژه های هوشمندسازی در همراه اول را فراهم دانست و خاطرنشان کرد: در گام اول هم به دنبال درآمدزایی از هیچ صنعتی نیستیم و نگاهمان در هوشمندسازی صرفا کمک به صنایع است؛ اما در ادامه زمانیکه صرفه جویی برای آنها حاصل و بهره وری اتفاق افتاد، در سودشان شریک می شویم.
نگاه ما به هوشمندسازی، اکوسیستمی است
مدیرکل کسب و کار سازمانی همراه اول با تاکید بر این که پتانسیل عظیمی در کشاورزی کشور نهفته است که با هوشمندسازی می توانیم به نقطه شکوفایی برسانیم، اظهار نمود: نگاه ما به هوشمندسازی، اکوسیستم است و تلاش کردیم با فراهم آوردن زیرساخت های ارتباطی ذخیره سازی و پردازشی و همینطور بازیگران دارای ایده در این عرصه، فرصتی را فراهم نماییم تا صنایع به سمت بهره برداری از این امکانات و هوشمندسازی بخش خود گام بردارند.
وی همراه اول را عرضه دهنده سلوشن های هوشمندسازانه خطاب کرد و اظهار داشت: در بخش کشاورزی و از قِبل جایزه سال هوشمندسازی، توانستیم بیشتر از ۳۰ شرکت را شناسایی نماییم که دارنده ابتکاراتی برای هوشمندسازی هستند.
برآوردی از ارزش بازار هوش مصنوعی جهانی در بخش کشاورزی
محمدعلی اخایی، معاون راهکارهای دیجیتال و هوشمندسازی مرکز تحقیق و توسعه همراه اول هم دیگر عرضه دهنده ای بود که مطالب خویش را در دو بخش «کشاورزی و هوش مصنوعی» و «زنجیره بلوکی و کاربردهای آن در کشاورزی» ارائه نمود.
وی با اشاره به اینکه مرکز تحقیق و توسعه همراه اول با هدف خودکفایی و استقلال فنی و تخصصی در چارچوب یک مرکز زیرمجموعه اپراتور اول تلفن همراه تأسیس شده است، اظهار نمود: این مرکز در پروژه های هوش مصنوعی مختلفی ورود و سرمایه گزاری نموده که بعضی از آنها شامل احراز هویت مبتنی بر موبایل، راه اندازی پلت فرم هوش مصنوعی، دستیار هوشمند، محاسبات لبه و… است.
این استاد دانشگاه تهران نگاه مرکز تحقیق و توسعه همراه اول را پلتفرمی دانست و ابراز کرد: همچون برخی نقش های مهم هوش مصنوعی در کشاورزی، بررسی محصولات معیوب و بهبود پتانسیل برای تولید محصولات سالم زراعی، تقویت مشاغل مبتنی بر کشاورزی، بهینه سازی و تنظیم خودکار دستگاه ها برای پیشبینی هوا و شناسایی آفات و بهبود شیوه های مدیریت فرایند تولید محصولات است.
اخایی ارزش بازار هوش مصنوعی جهانی در بخش کشاورزی را برپایه آخرین گزارش Data Bridge market research حدود ۸۵۲ میلیون دلار برآورد و اظهار داشت: پیشبینی ها تا سال ۲۰۲۹ حدود ۳.۹۵ میلیارد دلار است.
وی حاصل هوشمندسازی صنعت کشاورزی را در بعضی موضوعات نظیر شناسایی کمبودهای غذایی، شناسایی تعیین بلوغ میوه ها، تشخیص نوع خاک و تحلیل محصولات و پایش رشد محصولات کشاورزی بیان نمود.
نقش قراردادهای هوشمند در ایجاد ضمانت برای کشاورزان
معاون راهکارهای دیجیتال و هوشمندسازی مرکز تحقیق و توسعه همراه اول همینطور در بخش دوم عرضه خود با پرداختن به مقوله «زنجیره بلوکی» و تأثیری که بر صنایع دارد، اظهار نمود: این فناوری برای ذخیره سازی و توزیع اطلاعات است که بدون احتیاج به یک سرور مرکزی عمل می کند. دارای یک پایگاه داده توزیع شده و امن است که با همکاری جمعی عده ای به صورت مشترک و بدون یک عنصر مرکزی نگهداری می شود.
اخایی یکی از آثار توسعه این فناوری را کنار زدن بانک جهانی عنوان نمود و اظهار داشت: همچون خصوصیت های کلیدی زنجیره بلوکی ثبت داده ها، غیرقابل تغییر بودن داده ثبت شده، غیرمتمرکز بودن (بدون احتیاج به یک سرور مرکزی)، امنیت (استفاده از رمزنگاری و ذات غیرمتمرکز) و شفافیت است. شفافیت به این مفهوم که همه عناصر شبکه به کل زنجیره بلوکی و همه تراکنشهای موجود در آن دسترسی دارند.
وی در رابطه با مبحث «قرارداد هوشمند» اظهار داشت: یک کد کامپیوتری است که روی زنجیره بلوکی پیاده سازی می شود تا در صورت اتفاق افتادن یکسری شرایط، دستورات خاصی را که برنامه نویس به آن داده است، اجرا نماید.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: زنجیره بلوکی می تواند برای ثبت همه گامهای موجود در تولید یک محصول به کار رود؛ میتوان از آن برای بیمه محصولات کشاورزی در مقابل حوادث طبیعی هم استفاده نمود.
اخایی در رابطه با این فرایند اظهار داشت: روال کار هم به این شکل است که کشاورزان هر ماه حق بیمه خویش را به یک حساب سپرده روی زنجیره بلوکی واریز می کنند تا در صورت رخ دادن اتفاقاتی نظیر خشکسالی، کاهش غیرمترقبه دما و… به صورت خودکار خسارت به آنها پرداخت گردد.
وی خاطرنشان کرد: ثبت شفاف و عمومی همه تراکنش های صورت گرفته در زنجیره تأمین مواد غذایی روی زنجیره بلوکی هم باعث حذف واسطه ها و رسیدن به قیمت عادلانه می شود.
برخی کاربردهای اینترنت اشیا در کشاورزی از زبان عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف
علیرضا فرهادی، مدیر لابراتوار اینترنت اشیا دانشگاه صنعتی شریف هم در این رویداد ضمن عرضه نمونه های موفق هوشمندسازی در دنیا، از اهمیت پرداختن و ورود به این مقوله گفت و اظهار نمود: اینترنت اشیا در کشاورزی فناوری نوظهوری است که با بکارگیری سنسورها نظیر حسگر نور، حسگر سنجش رطوبت هوا، حسگر سنجش رطوبت خاک، حسگر دما و مواردی از این دست، مبادرت به پایش برخط و ۲۴ ساعته زیربخش های در رابطه با صنعت کشاورزی با هدف اتوماتیک کردن این صنعت و ارتقا چشم گیر بهره وری می کند.
این عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف از نمونه های «سیستم آبیاری هوشمند»، «سیستم هوشمند گرمایش سرمایش»، «مدیریت و ردیابی وسایل حمل و نقل کشاورزی مانند تراکتورها»، «سمپاشی به وسیله هواپیماهای بدون سرنشین» و «بررسی وضعیت هواشناسی» بعنوان برخی کاربردهای اینترنت اشیا در کشاورزی نام برد و اظهار داشت: مانیتورینگ ۲۴ ساعته بلادرنگ در اینترنت اشیا کشاورزی یکی از نکات مهم می باشد که بیشتر از هر چیز باید مورد توجه قرار گیرد.
چالش های جدی حوزه کشاورزی و نسخه هوشمندسازی
گفتنی است، مدیران بخش توسعه محصولات و خدمات سازمانی همراه اول در این رویداد ضمن اشاره به «بهره وری پایین کشاورزی در کشور در مقایسه با سایر کشورها»، به برخی چالش های حوزه کشاورزی نظیر ضریب نفوذ دانش و تکنولوژی پایین در این عرصه، حاشیه زیاد بازار و تفاوت بالای قیمت مصرف کننده و تولیدکننده، اتلاف بالای منابع آب و عدم مدیریت صحیح، ضایعات و تلفات بالای محصولات در مراحل مختلف تولید – حمل و نقل – انبارداری و ذخیره سازی و همینطور وجود واسطه ها در مراحل مختلف از آغاز کاشت تا تحویل به مصرف کنندگان پرداختند.
همچنین گزارشی از وضعیت پایلوت های هوشمندسازی کشاورزی در استانهای «خوزستان» و «البرز» هم عرضه شد.
مدیران هلدینگ های حاضر در این رویداد شامل سرمایه گذاری کشاورزی ایران، صنایع پیشرفته رضوی، کشت و صنعت اتکا، کشت و صنعت تدبیر، کشت و صنعت روژین تاک و فردوس پارس در جریان برگزاری این رویداد، از مرکز مانیتورینگ تخصصی پلت فرم های دیجیتال همراه اول هم بازدید کردند و در جریان دستاوردهای اولین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور در مقولات مختلف تکنولوژی و همینطور توان مهندسان و متخصصان نخبه داخلی کشور در عرصه ارتباطات قرار گرفتند.

منبع: