آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

ماسکی که با ایجاد گرما ویروس کرونا را غیرفعال می کند

Rate this post

پژوهشگران موسسه ˮام.آی. تیˮ در مطالعه اخیرشان از ایده طراحی ماسکی منحصر به فرد آگاهی داده اند که قابل استفاده مجدد است و در فیلتر کردن و غیرفعال کردن ویروس های کرونا بسیار موثر است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، استفاده از ماسک صورت یکی از اقدامات مهم در جلوگیری از مبتلاشدن به ویروس کرونا و یا به صورتی محدود کردن شیوع ویروس کرونا است. استفاده از ماسک صورت برای جلوگیری از مبتلاشدن به ویروس در مکان های عمومی و خصوصاً در مواردی که فاصله گذاری امکان پذیر نیست، الزامی است.
بتازگی پژوهشگران موسسه ام آی تی گامی مهم در این جهت برداشته اند و امیدوارند که بتوانند ماسکی ایجاد کنند که ویروس ها را با بهره گیری از گرما غیرفعال نماید. آنها می خواهند یک ماسک قابل استفاده مجدد مجهز به یک شبکه/مش مسی گرم شده بسازند.
شبکه مسی توسط نئوپرین احاطه خواهد شد. نئوپرین ماده ای عایق است که مانع از گرم شدن بیش از اندازه ساختار بیرونی ماسک می شود.
ایده این ماسک اینگونه است که همانطور که کاربر ماسک را می پوشد و عملیات دم و بازدم را انجام می دهد، هوا بطور مکرر بوسیله شبکه عبور می کند و هرگونه ذره ویروسی در هوا با شبکه و دمای بالا کند و غیرفعال می شود. چنین ماسکی می تواند برای متخصصان مراقبت های بهداشتی و افراد در شرایطی مانند اتوبوس شلوغ که دستیابی به فاصله اجتماعی چالش برانگیز است، مفید باشد.
مفهوم این ماسک کاملاً جدید است و بجای اینکه در درجه اول ویروس را مسدود کند، به ویروس اجازه می دهد از ماسک عبور کند؛ اما بعد از آن مرحله، آنرا کند و غیرفعال می کند.
“مایکل استرانو” (Michael Strano)، استاد مهندسی شیمی ام آی تی اظهار داشت: ماسک هایی که حالا استفاده می نماییم برای گرفتن برخی ویروس ها طراحی شده اند. آنها از ما محافظت می کنند، اما هیچ کس تا حالا به فکر غیرفعال کردن ویروس و استریل کردن هوا نبوده است که این مساله موجب تعجب من شد.
دانشمندان قصد داشتند ماسکی طراحی نمایند که ویروس را با بهره گیری از گرما از بین ببرد. آنها تصمیم گرفتند از مش/شبکه مسی بعنوان عنصر گرمایش و جذب استفاده کنند. آنها تعدادی آزمایش برای تعیین دامنه ایده آل دمایی که برای از بین بردن ویروس های کرونا از جریان تنفس طبیعی به داخل یا خارج نیاز دارند، انجام دادند. دانشمندان محاسبه کردند که ویروس های کرونا چگونه در دمای مختلف تخریب می شوند. آنها همین طور نشان دادند که می توان با عبور جریان الکتریکی از شبکه مسی با ضخامت ۰.۱ میلی متر یا بخاری ترموالکتریک که قدرت آن توسط یک باتری کوچک تامین می شود، این دما را به دست آورد. نمونه های اولیه موجود این ماسک شامل یک باتری ۹ ولتی است که می تواند انرژی کافی برای گرم شدن ماسک و خنک شدن هوا پیش از استنشاق را فراهم آورد.
استرانو اظهار داشت: ماسک های تنفسی N۹۵، ماسک های جراحی و ماسک های پارچه ای موثر هستند و باید طبق دستور در طول همه گیری استفاده شوند، اما یک مزیت بالقوه ماسک های گرم شده این است که چون ویروس را از بین می برند، نیازی به ضدعفونی یا دور انداختن ندارند.
پژوهشگران، این مطالعه و طرح جدید را در مجله “bioRxiv” منتشر نموده اند.

منبع: