آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

درمان کووید-۱۹ و بیماری های تنفسی با کمک سلول های بنیادی پرورش یافته از سلول های بیمار

Rate this post

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود تلاش کردند تا با پرورش سلول های بنیادی از سلول های بیمار، راهی برای مقابله با بیماری های تنفسی و کووید-۱۹ عرضه کنند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران “مرکز پزشکی بوستون” (BMC) موفق شده اند سلول های بنیادی راه هوایی را با کمک سلول های بنیادی پرتوان ایجاد کنند. آنها این کار را با برنامه ریزی باردیگر سلول های خونی انسان انجام دادند.
شاید نتایج این پژوهش بتواند بررسی را در مورد بیماری هایی مانند کووید-۱۹، آنفلوانزا، آسم و فیبروز سیستیک که بر راه هوایی بدن اثر می گذارند، بهبود ببخشد.
یافته های این پژوهش، گام مهمی به سمت ترمیم و بازسازی راه هوایی به شمار می روند و می توانند به پیشرفت پزشکی در مورد بیماری های مربوط به راه هوایی و ریه کمک کنند.
این پژوهش نشان میدهد که چگونه می توان با کمک نمونه های به دست آمده از بیمار، به تولید کارآمد شمار قابل توجهی از سلول های بنیادی پرداخت. این کار، امکان پرورش انفرادی سلول های بنیادی راه هوایی را در آزمایشگاه و به کار بردن آنها را در مدلهای بیماری فراهم می آورد. این نتایج نهایتا می توانند به ارائه دارو و همین طور پلتفرمی بیانجامند که دارو را مورد بررسی قرار می دهند.
“فین هاوکینز” (Finn Hawkins)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: ما روشی عرضه کرده ایم تا بتوانیم به تولید باردیگر سلول های راه هوایی بپردازیم. هدف نهایی ما این است که راه هوایی را در بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی ترمیم نماییم.
“شینگو سوزوکی” (Shingo Suzuki)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: شاید نتایج این پژوهش بتوانند به درک بهتر خیلی از بیماری های تنفسی و درمان آنها کمک کنند.
هاوکینز افزود: اگر ما بتوانیم سلول های بنیادی پرتوان را با نمونه گیری از بدن بیمار به دست بیاوریم، جهش آنرا اصلاح نماییم و آنها را بجای سلول های لطمه دیده قرار دهیم، شاید نهایتا بتوانیم به درمان بیماری های تنفسی کمک نماییم.
وی ادامه داد: ما انتظار داریم که این پژوهش غیر منتظره بتواند بینش ها و گزینه های درمانی جدیدی را برای بیماری های تنفسی عرضه نماید و بر خیلی از محدودیت های این حوزه غلبه کند.
این پژوهش، در مجله “Cell Stem Cell” به چاپ رسید.