آذر ۲, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

شناسایی تومورهای پنهان شده در بافت با کمک اشعه مادون قرمز

Rate this post

پژوهشگران ژاپنی، متد جدیدی مبتنی بر اشعه مادون قرمز عرضه کرده اند که تومورهای پنهان شده در بافت را نشان داده است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، تصویربرداری فراطیفی مادون قرمز که با درک ماشینی ادغام شده است، می تواند تومورها را در بافت های عمیق و تحت پوشش یک لایه مخاطی نشان دهد.
تومورهای استرومایی دستگاه گوارش، تومورهایی هستند که زیر لایه مخاطی اندام های ما گسترش می یابند. از آنجائیکه این تومورهای زیر مخاط در اعماق بافت قرار دارند، تشخیص آنها حتی با بافت برداری هم دشوار است.
پژوهشگران ژاپنی با استفاده از تصویربرداری مادون قرمز و درک ماشینی، روشی جدید و دقیق با حداقل تهاجم عرضه کرده اند که میان بافت های عادی و بافت های دارای تومور تمایز قائل می شود.
گاهی اوقات، بعضی از تومورها در عمق اندام ها و بافت ها به وجود می آیند که توسط لایه مخاطی پوشیده می شوند و همین موضوع، کشف آنها با روش های عادی مانند آندوسکوپی یا نمونه برداری را برای پژوهشگران دشوار می سازد. بررسی تومورهای استرومایی دستگاه گوارش، به روش های طاقت فرسایی نیاز دارد که بسیار زمان بر هستند و زمان مورد نیاز برای تشخیص را می افزایند.
دکتر “توشی هیرو تاکاماتسو”(Toshihiro Takamatsu)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این روش کمی به اشعه ایکس شباهت دارد. در این روش، شما می توانید با کمک پرتو الکترومغناطیسی که از بدن عبور می کند، تصاویری را از ساختارهای داخلی بدن ببینید. طول موج فروسرخ نزدیک، به ایجاد شفافیت در تصاویر کمک می نماید. این طول موج ها، صدمه کمتری را برای افرادی که در معرض آنها قرار می گیرند، به همراه دارند.
بدین ترتیب، پژوهشگران می توانند آنچه را که درون بافت ها پنهان شده است، با خیال راحت بررسی نمایند.
پژوهشگران این پروژه، هیچ تجربه ای در استفاده از تصویربرداری فراطیفی مادون قرمز جهت بررسی تومورهای عمیق نداشتند. آنها آزمایش های تصویربرداری را روی ۱۲ نفر که به تومورهای استرومایی دستگاه گوارش مبتلا بودند و تومورهای آنها با جراحی برداشته شده بود، آزمایش کردند. پژوهشگران با استفاده از تصویربرداری فراطیفی مادون قرمز، به تصویربرداری از بافت های برش خورده پرداختند. سپس یک صدمه شناس، تصاویر را بررسی کرد تا مرز میان بافت های عادی و بافت های دارای تومور را شناسایی کند. پژوهشگران از آن تصاویر، بعنوان دستورالعملی برای الگوریتم درک ماشینی استفاده کردند تا یاد بگیرد که تفاوت میان دو تصویر را تشخیص دهد.
دکتر “هیروشی تاکمورا”(Hiroshi Takemura)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: توانایی تشخیص دقیق، سریع و غیرتهاجمی انواع گوناگون تومور که معمولا احتیاج به جراحی دارد، هم برای بیماران و هم پزشکان ساده تر است.
تاکمورا این مورد را تایید می کند که هنوز مشکلاتی پیش رو وجود دارد اما احساس او این است که آنها برای حل مشکلات آماده هستند. وی ادامه داد: ما پیش تر سیستمی را طراحی نموده ایم که دوربین تصویربرداری فراطیفی مادون قرمز را به انتهای آندوسکوپ متصل می کند. ما امیدواریم که بزودی ارزیابی ها را روی افراد مبتلا انجام دهیم، نه فقط روی بافت هایی که با جراحی از بین رفته اند.
این پژوهش، در مجله “Scientific Reports” به چاپ رسید.

منبع: