به گزارش عاشق وب بدافزارها و برنامه های مخرب در حالی امکان دارد در هر یک از اپلیکیشن های منتشره حضور داشته باشند که آنتی ویروس ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و بنابراین لازم است کاربران آنتی ویروس را از شرکت های معتبر دریافت نمایند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، بدافزارها و نرم افزارهای مخرب در هر یک از فروشگاه های آنلاین یافت می شوند، اما این برنامه های مخرب در عین حال حتی می توانند در چارچوب آنتی ویروس در بعضی از مارکت ها وجود داشته باشند و بنابراین کاربران حتی هنگام دریافت آنتی ویروس برای دستگاه خود هم باید احتیاط به خرج داده و علاوه بر دانلود از مارکت های آنلاین معتبر، آنتی ویروس های متعبر را دانلود کنند.
بسیاری از برنامه هایی که تحت عناوین مختلف برای سیستم عامل اندروید منتشر می شوند، از روی برنامه های منبع باز ساخته شده اند. خیلی از این برنامه ها صرفاً با تغییر نام و آیکون بعنوان برنامه های گوناگون و با هدف استفاده از سرویس های تبلیغاتی داخل این برنامه ها و درآمدزایی برای منتشرکننده برنامه، تولید می شوند. این برنامه ها در عمل هیچ کارایی نداشته و حتی امکان دارد بدافزار باشند و یا عملکرد جعلی داشته و تنها با هدف جذب کاربر و کسب درآمد از تبلیغات توسعه یافته باشند.
بسیاری از این آنتی ویروس ها عملکرد درستی برای تشخیص بدافزارهای اندرویدی ندارند و نمی توانند از دستگاه اندرویدی در مقابل تهدیدها دفاع کنند. برخی آنتی ویروس ها از یک پایگاه داده آفلاین استفاده می نمایند که آنرا به روزرسانی نمی کنند؛ برخی هم فقط موارد بسیار اولیه هم چون مجوزهای برنامه ها و یا فرمت فایل های ذخیره شده برروی دستگاه را بررسی می کنند که این موارد از یک برنامه با عنوان آنتی ویروس قابل قبول نیست. بعضی از آنها هم اساساً کاری انجام نمی دهند و صرفاً با ظاهرسازی کاربر را فریب می دهند که کار آنتی ویروس یا خنک کننده پردازنده را انجام می دهند.
پیش از این مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای کامپیوتر ای) با همکاری مارکت های توزیع کننده، به شناسایی و مقابله با دسته های مختلف از این اپلیکیشن ها پرداخته و برنامه های منتشرشده با عنوان آنتی ویروس در مارکت های اندروید ایرانی را مورد بررسی قرار داده بود که بررسی و مقایسه این برنامه ها نشان می داد عمدتاً کارایی لازم را نداشته و یا عملکرد جعلی دارند و تنها با هدف جذب کاربر و کسب درآمد از تبلیغات توسعه یافته اند.
در این باره امیر صفری فروشانی – کارشناس نرم افزارهای آنتی ویروس – در گفت وگو با ایسنا درباره ی برنامه های جعلی آنتی ویروس و تحلیل نرم افزارهایی که با اسم آنتی ویروس عرضه شده اند، اظهار نمود: حدودا همه این برنامه ها که در گزارش مرکز ماهر آورده شده اند، اصلا آنتی ویروس نیستند، بلکه به آنها در اصطلاح فیک آنتی ویروس گفته می گردد. البته فیک آنتی ویروس ها تهدیدهای جدیدی محسوب نمی شوند و قبل از این هم نه فقط در مارکت های ایرانی بلکه گاهی اوقات در گوگل پلی هم پیدا شده و حذف شدند و مبحث عجیب و غریبی نیست.
این فعال حوزه امنیت سایبری هم چنین اخطار داد: کاربرها به همین خاطر باید از نسخه های معتبر آنتی ویروس ها که لینک آنها در وب سایت رسمی شرکت های آنتی ویروس قرار داده شده استفاده کنند. مرکز ماهر هم گزارشی را منتشر نموده که برای آگاهی رسانی و اطلاع دادن خوب است اما مناسب تر این بود که نام حداقل ۱۰ برند را اسم بیاورد و نه فقط سه برند آنتی ویروس.
More Stories
از سوی اپسکو و دانشگاه های چین؛ فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا
یک ایرانی مدیر ارشد مالی ایکس شد
معرفی و بررسی انواع فلزیاب