عاشق وب: فلج بل بعنوان یک عارضه جانبی نادر واکسن های ˮکووید-۱۹ˮ گزارش شده است اما یافته های یک مطالعه جدید حاکی از آنست که فلج بل در افرادی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می شوند بیشتر دیده شده است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران “مرکز پزشکی بیمارستان دانشگاه کلیولند” و “دانشکده پزشکی دانشگاه کیس وسترن رزرو” در مطالعه اخیرشان دریافتند بیماران مبتلا به کروناویروس در مقایسه با افرادی که واکسن این بیماری را دریافت کرده اند، هفت برابر بیشتر در معرض گرفتار شدن به فلج بل قرار دارند.
فلج بل تنها در هشت مورد از ۳۷ هزار دریافت کننده واکسن گزارش شده است و احتمال گرفتار شدن به آن ۱۹ در هر ۱۰۰ فرد واکسینه شده است اما این در شرایطی است که احتمال گرفتار شدن به این وضعیت در بیماران مبتلا به کووید-۱۹، ۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
“فلج بل”(Bell’s palsy) یک بیماری است که موجب فلج موقتی عضلات صورت می شود. این بیماری می تواند زمانی اتفاق بیفتد که عصبی که عضلات صورت شما را کنترل می کند، ملتهب، متورم یا فشرده شود.
فلج عصب زوج هفتم مغزی یا عصب صورتی منجر به “فلج بل” می شود. در این حالت عضلات صورت بصورت ناگهانی و موقتاً فلج می شوند، اغلب تنها یک طرف صورت را گرفتار می کند. درگیری عصب صورتی به طور معمول به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه علامتی از یک بیماری دیگر مانند عفونت، لطمه یا تومور عصب صورتی است.
علایم فلج بل شامل ضعف در یک طرف صورت، انقباضات کوتاه مدت عضلانی، افتادگی پلک و لب، اشک ریزش و سرازیر شدن آب دهان در طرف مبتلا، خشکی چشم، خشکی دهان، اختلال چشایی، مشکل در مکیدن پستان توسط نوزاد و لبخند کج می باشد.
در صورتیکه پزشکان و تولیدکنندگان واکسن به مطالعه و بررسی دقیق عوارض جانبی واکسن ادامه می دهند اما یافته های اخیر این گروه از پژوهشگران نشان داده فلج بل باید یک دلیل محکم برای واکسینه شدن باشد و نباید به آن به چشم یک عارضه جانبی ترسناک نگاه کرد.
فلج بل وضعیتی است که بطور غیر منتظره ای در صورت بیمار نمایان می شود. بیمار گرفتار ضعف عضلانی یا فلج ناگهانی می شود که این مساله موجب می شود نیمی از صورت او فلج شود. این وضعیت به طور معمول موقتی است و علایم بطور معمول در عرض چند هفته بهبود یافته و طی شش ماه نیز بهبودی کامل حاصل می شود. تعداد کمی از بیماران علایم بیشتری را برای مدت طولانی تری در خود نشان خواهند داد.
در صورتیکه دلیلهای دقیق بروز این وضعیت ناشناخته است اما دانشمندان تصور می کنند علت آن واکنش بیش از اندازه سیستم ایمنی بدن است که به التهاب یا تورم منجر شده و به عصب کنترل کننده حرکات صورت لطمه می رساند.
بگفته پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز، فلج بل ممکنست با دیابت، فشار خون بالا، لطمه دیدگی، بیماری لایم و تعدادی از عفونت ها در ارتباط باشد. این وضعیت سالانه افراد نسبتاً کمی را تحت تأثیر قرار می دهد. برای مثال میزان مبتلاشدن به این وضعیت در ایالات متحده ۱۵ تا ۳۰ مورد از هر ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است.
با این وجود اخیراً گرفتار شدن به این وضعیت توجه بیشتری را به خود جلب کرده است برای اینکه تعداد کمی از موارد مبتلاشدن به فلج بل در بیمارانی که واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده اند گزارش شده است اما یافته های تحقیقات جدید نشان داده است که فلج بل در بیماران آلوده به ویروس کرونا بسیار بیشتر است.
در این مطالعه که یافته های آن بتازگی در مجله “AMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery” انتشار یافته است، پژوهشگران با مطالعه سوابق پزشکی الکترونیکی ناشناس ۴۱ سازمان بهداشتی در سراسر جهان، خطر گرفتار شدن افراد به فلج بل را بررسی کردند.
در این سوابق، پزشکان بدنبال بیمارانی بودند که بین ژانویه و دسامبر سال ۲۰۲۰ مبتلا به کووید-۱۹ شده و سپس طی هشت هفته بعد از مبتلاشدن به کووید مبتلا به فلج بل نیز تشخیص داده شده بودند.
بطور کلی پزشکان از مجموع حدود ۳۴۸ هزار نفر، ۲۸۴ مورد فلج بل را در بین بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی نمودند که این نشان داده است بیماران مبتلا به کووید-۱۹، حدود ۰.۰۸ درصد در معرض خطر مبتلاشدن به فلج بل قرار دارند.
در بین این ۲۸۴ بیمار کمی بیش از نیمی از آنها (۵۴ درصد) هیچ سابقه گرفتار شدن به فلج بل پیش از مبتلاشدن به ویروس کرونا را نداشتند. ۴۶ درصد دیگر نیز سابقه مبتلاشدن به این بیماری را نداشتند.
پزشکان خطر گرفتار شدن به فلج بل را در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و کسانی که واکسن کووید دریافت نمودند، مقایسه کردند.
در دو آزمایش واکسن فایزر و مدرنا که از ۷۴ هزار بیمار، ۳۷ هزار نفر واکسن دریافت کرده بودند تنها هشت مورد فلج بل گزارش شده است. این به مفهوم رخ دادن فلج بل در ۱۹ مورد از هر ۱۰۰ هزار فرد واکسینه شده یا به عبارتی ۰.۰۲ درصد خطر گرفتار شدن افراد به این وضعیت در این حالت است.
بمنظور مقایسه مستقیم خطر فلج بل بین بیماران کووید و دریافت کنندگان واکسن، پژوهشگران ۶۴ هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ واکسینه نشده را با کسانی که واکسن دریافت کرده اند مورد بررسی قرار دادند. بررسی ها نشان داد که احتمال گرفتار شدن به فلج بل در بیماران کرونائی ۶.۸ برابر بیشتر از کسانی که واکسن دریافت کرده اند، است.
نتایج این مطالعه جدید از شواهد ارائه شده توسط سازمان غذا و دارو(FDA) که می گوید هیچ ارتباط قابل توجهی بین واکسن کووید-۱۹ و فلج بل وجود ندارد، پشتیبانی می کند.
با این وجود هنوز هم تعدادی از دانشمندان استدلال کرده اند که ممکنست خطر گرفتار شدن به فلج بل در اثر دریافت کردن واکسن فایزر و مدرنا ممکنست بیشتر از واکسن های دیگر که از آران ای پیامرسان استفاده نمی کنند، باشد.
دانشمندان هنوز نمی دانند که کووید-۱۹ یا واکسن آن چگونه می تواند موجب فلج بل شود. یک فرضیه نشان داده است که این ویروس مانند ویروس های دیگر که با این بیماری ارتباط دارند تعامل بین سیستم ایمنی و سیستم عصبی را مورد هدف قرار می دهد.
برای تعیین این که کووید-۱۹ چگونه موجب فلج بل می شود و آیا خطر قابل توجهی برای واکسن ها وجود دارد یا خیر، تحقیقات بیشتر و نظارت دقیق لازم است. با این وجود تحقیقات فعلی نشان داده است که بیماران می توانند بدون نگرانی در مورد این عارضه بسیار نادر، مقابل بیماری کووید-۱۹ واکسینه شوند.
منبع: weblover.ir
More Stories
مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران
رگولاتوری اعلام کرد؛ رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
گوگل به اجبار کروم را می فروشد