دی ۱۴, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

مجری پروژه قطب مراکز داده مطرح کرد؛ قطب مراکز داده بستر توسعه محتوای الکترونیکی در شبکه ملی اطلاعات

Rate this post

به گزارش عاشق وب، مجری پروژه قطب مراکز داده، ایجاد بستری مناسب برای تمرکز زدایی مراکز داده از تهران را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: این مراکز بسترساز توسعه محتوای الکترونیکی در شبکه ملی اطلاعات است.

به گزارش عاشق وب به نقل از شرکت ارتباطات زیر ساخت، فرشاد اکبرزاده، سرپرست اداره کل مهندسی شبکه و مجری پروژه قطب مراکز داده، قطب مراکز داده را یک محدوده جغرافیایی متشکل از مراکز داده تجمیع شده با دسترسی کامل به زیرساخت های ارتباطی داخل کشور و بین الملل معرفی نمود و اضافه کرد: قطب مرکز داده محل تجمیع کریرها، اپراتورها، صاحبان خدمات و محتوای داخلی و خارجی است.
وی به خدمات قطب مرکز داده اشاره نمود و اظهار داشت: ارائه انواع خدمات میزبانی همچون فضا و پاور، امکان توزیع محتوا، وجود مناطق آزادICT، امکان حضور کسب وکارهای دیجیتال کشور در بازارهای منطقه و جهانی، تبادل ترافیک و خدمات خدمات ابری و خرید و فروش ترافیک در سطح داخلی و بین المللی، همچون این خدمات است.
مدیر پروژه قطب مراکز داده توجه به فاکتورهای انتخاب مراکز قطب داده را ضروری برشمرد و افزود: دسترسی به شبکه فیبر نوری و شبکه های ارتباطی، پایداری از نظر منطقه جغرافیایی، دسترسی به نیروی انسانی متخصص، قابلیت تامین برق مورد نیاز، وجود زیرساخت های شهری، نزدیکی به درگاه های مرزی بین الملل در انتخاب این شاخص ها ضرورت دارد.
اکبرزاده اظهار داشت: باتوجه به فاکتورهای فوق بیش از ۱۸ نقطه در کشور شناسایی و در فاز اول شهرهای البرز، مشهد و اصفهان انتخاب شده است.
وی به تسهیلات برای مشارکت کنندگان در قطب مرکز داده اشاره نمود و اضافه کرد: آسان گیری در ارائه مجوزهای قانونی، ارائه بستر ارتباطی امن و پایدار، تامین برق مورد نیاز و امنیت فیزیکی، اجاره زمین با هزینه های مناسب بصورت طولانی مدت با امکان تمدید و ارائه مشوق های تجاری مانند تخفیف در تعرفه های فضا، مالیات و سرویس، همچون این مزایا است.
اکبرزاده مشارکت کردن در قطب مرکز داده را سبب کاهش ریسک و هزینه های سرمایه گذاری عنوان نمود و اظهار داشت: استفاده از قطب مراکز داده، توسعه خدمات ابری، توزیع محتوا، کسب وکارهای دیجیتال و خدمات پایه، افزایش سرعت و کیفیت ارائه خدمات و محتوای داخلی و خارجی و توسعه کسب وکارها و خدمات دیجیتال درشرکت های نوپا را بدنبال دارد.
وی به توسعه خدمات دولت الکترونیکی و تجارت الکترونیکی با به کارگیری قطب مراکز داده اشاره نمود و اضافه کرد: قطب مراکز داده بسترساز توسعه محتوای الکترونیکی در شبکه ملی اطلاعات بوسیله زیرساخت های لازم است و ارائه بسته حمایتی، گسترش کسب وکارها به خارج از مرزها و ارائه خدمات فناوری اطلاعات به کشورهای همسایه، را به همراه دارد.
مجری پروژه قطب مراکز داده ایجاد بستری مناسب برای تمرکززدایی مراکز داده از تهران در سایه قطب مراکز داده را مهم ارزیابی کرد و اضافه کرد: رعایت اصول پدافند غیرعامل و توزیع مراکز داده در قطب های مرکز داده، رفع چالش های تبادل محتوا و داده بین اپراتورها و تامین کنندگان محتوا و کاهش هزینه های مراکز داده در قطب با رویکرد توسعه کسب وکارهای نوین ضرورت دارد.

منبع: